qatar a avut cel mai scurt parcurs al unei echipe gazde la o cupă mondială - nicio calificare nu e decisă încă în grupa a
Foto: FIFA Twitter

Cupa Mondială a durat pentru gazda Qatar două zile. După ce ar fi investit aproape 200.000 de milioane de euro în organizarea campionatului, echipa Qatarului este practic eliminată. La înfrângerea din deschiderea Campionatului împotriva Ecuadorului (0-2) tocmai s-a adăugat înfrângerea cu Senegal, 1-3.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Qatar mai joacă meciul cu Olanda și nu mai are șanse, Olanda nefiind nici ea încă calificată. Qatar a fost prima echipă gazdă care a pierdut meciul de deschidere din istoria acestui turneu și este practic prima care a ieșit din campionat.

Pe stadionul Al Thumama s-au întâlnit campioana Asiei și campioana Africii. Qatar și Senegal. Două colțuri de lume estrem de de diferite. Qatarul, de exemplu, este liderul mondial în emisiile de dioxid de carbon pe cap de locuitor: de 46 de ori mai multe decât Senegalul. La fotbal la fel, o diferență abisală. Jucătorii senegalezi sunt, de cele mai multe ori, copii de emigranți care și-au găsit locul în echipe de top precum Chelsea, Everton, Monaco, Olympique de Marseille, Betis, Villarreal. Qatarul are o echipă plină de jucători naturalizați dar import de talente nu i-a adus rezultate.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

QATAR 1 – 3 SENEGAL

În urma acestui rezultat, Senegal a obținut primele 3 puncte, în timp ce Olanda și Ecuador au remizat în această seară, scor 1-1, în meciul contând pentru a doua etapă a grupelor de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.  Qatar este pe locul 4 în clasamentul grupei A, fără punct.

Astfel, cele două echipe calificate în optimi din grupa A vor fi decise după cea de-a treia etapă a grupelor, naționala Olandei având avantajul de a întâlni cel mai accesibil adversar, Qatarul, în timp ce Ecuador va juca cu Senegal, un meci decisiv, ambele echipe având șanse de a merge mai departe. Partidele din grupa A sunt programate marți, 29 noiembrie de la ora 17:00.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

GRUPA A

Qatar

Barsham; Pedro Miguel (Jaoua, 81), Ismaeel, Khoukhi, Hassan, Haman; Al Haydos (Muntari, 78), Boudiaf (Hatem, 69), Assim Madibo; Ali, Aif.

Senegal

Mendy; Sabaly, Diallo, Koulibaly, Jakobs (Abou, 74); Mendy, Gueye, Diatta (Ciss, 64); Sarr, Boulaye Dia, Diedhiou (Dieng, 74).
Goluri 0-1, m.41: Boulaye Dia. 0-2, m.48. Diedhieu. 1-2, m.78: Muntari. 1-3, m. 84: Dieng.
Arbitru Mateu Lahoz (ESP). Cartonaș galben : Mohamad, Dia, Homan, Jakobs, Ciss și Madibo.

Félix Sánchez, antrenorul selecționatei Qatarului, a decis să modifice apărarea și să schimbe portarul pentru a juca împotriva Senegalului. A reușit să-i rețină pe africani până când în minutul 41 al primei reprize Khoukhi a alunecat în timp ce încerca să degajeze pe marginea careului și a lăsat mingea dribling pentru ca Boulaye Dia să-l execute pe portarul Barsham.

Cea mai bună, aproape unică, ocazie locală din prima repriză a fost un posibil penalty asupra vedetei lor, Afif. Mateu Lahoz, care debuta la a doua sa Cupă Mondială, nu a văzut-o așa. La începutul reprizei secunde, Senegal a făcut 0-2 dintr-un corner scurt pe care Diedhieu l-a transformat în gol. Qatarul, deja aproape eliminat, a scăpat de presiune și de complexe și a început să joace. Africanii, în schimb, s-au prăbușit. Mendy, portarul Chelsea, a neutralizat câteva șuturi locale, dar nu a mai putut face nimic înaintea loviturii de cap a lui Muntari, care a semnat primul gol al Qatarului într-o Cupă Mondială (1-2).

 

 

Ultima oră

Comentariul meu