Absorbante gratis în școlile din Sibiu - Diana Mureșan: „Lucrez la un proiect-pilot”
foto: arhivă

Școlile din România care oferă gratuit absorbante elevelor pot fi numărate pe degetele de la o mână, spre deosebire de alte țări europene, cum ar fi Scoția, care distribuie produse de igienă menstruală în locurile publice. Diana Mureșan, consilier local (USR), spune că are în lucru un proiect prin care dorește să introducă în unitățile de învățământ sibiene dispensere cu absorbante. 

Un proiect-pilot a fost introdus deja în câteva școli din București și Popești-Leordeni. Elevele au acces gratuit la absorbante, distribuite în dispensere. Acest proiect ar putea fi implementat și la Sibiu, spune Diana Mureșan. 

Absorbante gratis în școlile din Sibiu - Diana Mureșan: „Lucrez la un proiect-pilot”

„Lucrez la un proiect de introducere a unor dispensere cu absorbante în școli. Acest tip de proiect a fost introdus deja în câteva școli din București și din Popești-Leordeni, sub formă de proiect-pilot. Trebuie să știm că, la fel ca hârtia igienică, produsele menstruale sunt o necesitate, ele fiind indispensabile tuturor persoanelor care au menstruație pentru a putea fi active în viața comunității ca în oricare altă zi. Aceste dispensere vor ajuta ca toată lumea să își gestioneze menstruația în mod igienic și sigur, vor diminua stigmatul asupra menstruației și vor diminua inegalitățile sociale între elevi”, a spus Diana Mureșan, vineri, într-o conferință de presă organizată de USR Sibiu.

Următorul pas pentru a ajunge la implementarea acestei inițiative este identificarea unor școli care ar dori să facă parte din proiectul-pilot. „În următoarele săptămâni voi întreprinde pași în direcția aceasta”, a adăugat Mureșan. 

Ultima oră

Comentariul meu