qatar 2022 - ronaldo devine primul jucător care a marcat în cinci campionate mondiale

Atacantul portughez, rămas fără echipă după ce a plecat de la Manchester United, a marcat un penalty împotriva Ghanei, devenind primul fotbalist care a jucat și a marcat în cinci Cupe Mondiale și Euro.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Interviul său despre divorțul său de Manchester United și Ten Hag a apăsat greu pe concentrarea portugheză. Totuși, de îndată ce Cristiano Ronaldo s-a echipat și a fost trăit imnul portughez, totul s-a evaporat.

Cu brățara strânsă și „7” pe spate, Ronaldo și-a condus țara la o nouă Cupă Mondială. Oamenii lui Fernando Santos au avut de suferit împotriva Ghanei în ciuda faptului că starul lor a apărut. La a cincea sa Cupă Mondială (record pe care îl împărtășește cu Messi, Ochoa, Guardado, Carbajal, Márquez, Matthäus și Buffon) fostul jucător de la Real Madrid a devenit primul fotbalist care a marcat în cinci ediții.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

A obținut un penalty împotriva lui Salisu și nu a ratat de la 11 metri. I-a depășit pe Messi, Klose, Pelé și Seeler, care au marcat în patru Cupe Mondiale, făcând-o pentru a cincea oară. Lista lui de goluri la Cupa Mondială este lungă: în Germania 2006, la 21 de ani, a marcat împotriva Iranului. În Africa de Sud 2010, cu 25 și deja căpitan, împotriva Coreei de Nord. În Brazilia 2014, cu 29, tot împotriva Ghanei și în Rusia 2018, cu 33, a sărbătorit patru goluri împotriva Spaniei (‘hat-trick’) și Marocului. Acum în Qatar, cu 37  în ceea ce va fi ultima lui întâlnire, a marcat din nou în poarta ghanezilor.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

După ce a devenit primul jucător care a jucat și a marcat în cinci finale ale Cupei Euro (2004 (două goluri), 2008 (unul), 2012 (trei), 2016 (trei) și 2020 (cinci), Cristiano Ronaldo a devenit primul care a jucat  o „quintă” de Cupe Mondiale și Euro, și mai ales cu un gol în fiecare dintre ele. În plus, ca și argentinienii Brown (Mexic 1986) și Tarantini (Argentina 1978), își dorește să fie campion jucând turneul fără echipă. Ar fi al treilea care reușeste.

Ultima oră

Comentariul meu