Un bărbat din Cârtișoara a tăiat ilegal arbori din pădure - Polițiștii l-au prins în flagrant
foto: arhivă

Un bărbat din Cârțișoara este cercetat penal de către polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere și sustragere ilegală de arbori. Omul a fost prins în timp ce încărca o autoutilitară cu lemnele tăiate. 

„La data de 22 noiembrie, bărbatul a fost prins în flagrant de către polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos în timp ce încărca într-o autoutilitară material lemnos, pe care l-ar fi tăiat din fondul forestier național administrat de Ocolul Silvic Arpașu de Jos, situat pe raza localității Cârțișoara. În autoutilitară a fost depistată cantitatea de 1,22 mc de material lemnos din specia fag”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

În cauză, la nivelul Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori (art. 107 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008) și furt de arbori (art. 109 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008), materialul lemnos fiind lăsat în custodia Ocolul Silvic Arpașu de Jos. Totodată, motofierăstrăul folosit la tăierea arborilor a fost confiscat.

Ultima oră

Comentariul meu