foto video imagini exclusive cu viaductul de la tălmăcel pe autostrada sibiu - boița. lucrările sunt aproape finalizate

Lucrările la segmentul de autostradă Sibiu-Boița se apropie de finalizare, iar cei 13 kilometri de autostradă vor putea fi inaugurați până la finalul anului. Pe tronsonul menționat lucrările sunt în grafic, iar constructorul austriac Porr a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 93%. 

La viaductul Tălmăcel, cel mai înalt pod din România aflat în construcție în prezent și al doilea ca mărime din țară, progresul este spectaculos. În noile imagini realizate cu drona se poate observa că lucrările au ajuns aproape de final, constructorii făcând ultimele modficări înainte ca viaductul să fie complet funcțional . În prezent, au început lucrările de vopsire, în paralel cu cele de montare a sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale.

Contractul pentru cei 13,17 km ai tronsonului Sibiu-Boița are valoarea de 613 mil lei (cca 125 mil euro) și a fost semnat în aprilie 2019. Lucrările au început în aprilie 2020 și au termen de finalizare aprilie 2023. Constructorul a avut de amenajat 27 poduri și pasaje, 27 podețe, un viaduct de 414,7m lungime și unul de 651,4m lungime, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare și două noduri rutiere.

Ultima oră

Comentariul meu