video incendiu puternic la o fabrică din china - aproape 40 de persoane au murit

Un incendiu izbucnit luni la o fabrică din centrul Chinei a provocat moartea a 38 de persoane, potrivit presei de stat chineze.

Cotidianul de stat Henan Daily a relatat marți că două persoane date anterior dispărute au fost găsite moarte în urma incendiului de la fabrica din Anyang, provincia Henan. Astfel, bilanțul a crescut la 38 de morți, relatează Mediafax.

Alte două persoane au suferit răni ușoare, a anunțat marți televiziunea de stat CCTV, citată de CNN.

Poliția a reținut un număr nespecificat de suspecți în legătură cu incendiul, care a necesitat aproape 7 ore pentru a fi stins de pompieri, potrivit CCTV.

Potrivit concluziilor preliminare, incendiul a fost cauzat de încălcări ale protocoalelor de sudură, a relatat Henan Daily.

În ultimii ani, China a înregistrat o serie de accidente industriale care s-au soldat cu zeci de morți, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la siguranța publică.

În 2015, cel puțin 173 de persoane au murit în urma unei serii de explozii la un depozit de produse chimice din orașul-port Tianjin, situat în nordul țării.

În octombrie anul trecut, cel puțin trei persoane au fost ucise și peste 30 rănite într-o explozie puternică la un restaurant din orașul Shenyang, în nord-estul țării. Explozia de gaz a avut loc într-o clădire rezidențială și comercială cu destinație mixtă.

Iar în luna iunie a acestui an, cel puțin o persoană a fost ucisă după ce un incendiu a izbucnit la un complex petrochimic din Shanghai.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu