Primăria Sibiu majorează salariile angajaților - Cel mai mare ajunge la peste 16.000 lei 

Salariile angajaților din Primăria Sibiu ar urma să crească cu 15%, asta dacă un proiect de hotărâre va primi aprobarea consilierilor locali în ședința de joi. Creșterea salarială ar urma să fie aplicată de la 1 decembrie 2022. 

Proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personal contractual din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu și al serviciilor publice subordonate a fost inițiat în urma unei adrese a Sindicatului salariaților, prin care se solicită actualizarea salariilor, unde se arată că rata anuală a inflației în luna octombrie 2022, comparativ cu luna octombrie 2021, a fost de 15,32%. 

Dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali, salariile funcționarilor vor crește de la 1 decembrie 2022. Creșterea salarială va fi de 15% față de luna decembrie 2021, în cazul majorității angajaților din primărie, cu excepția secretarului general și administratorului public, acolo unde creșterea va fi de 8%. De asemenea, de creșterea salarială nu vor beneficia primarul, viceprimarii și consilierii locali, deoarece, în cazul lor, indemnizațiile sunt stabilite prin lege. 

Salariile angajaților din Primărie – Cel mai mare, peste 16.000 lei pe lună

Secretarul general al Primăriei Sibiu va avea cel mai mare salariu de bază, aferent gradației II, și anume 16.640 lei brut/lună. Salariul unui director general, de gradul II, va fi de 13.737 lei brut/lună. În același timp, arhitectul șef (grad II) va primi 13.737 lei brut pe lună. 

Salariul de bază al unei persoane încadrate pe postul auditor grad profesional superior este de 6.427 lei brut și, în funcție de grad, mai crește cu câteva sute de lei. Salariul de bază al unui referent de specialitate grad profesional superior este de 4.523 lei brut/lună. 

Ultima oră

Comentariul meu