video: trafic reconfigurat pe strada transilvaniei - trei benzi de mers și parcări desființate

Strada Transilvaniei din municipiul Sibiu a fost recent reabilitată și, odată cu efectuarea lucrărilor, au fost refăcute și marcajele, iar traficul rutier a fost reconfigurat. În plus, locurile de parcare din apropiere de intersecția cu bulevardul Victoriei au fost desființate. 

Primăria a efectuat, în ultimele luni, reparații pe mai multe străzi din oraș. Printre ele s-a numărat și strada Transilvaniei. A fost refăcut carosabilul la intersecția cu strada Vasile Cârlova și, în apropiere de intersecția cu bulevardul Victoriei, traficul a fost reconfigurat. 

video: trafic reconfigurat pe strada transilvaniei - trei benzi de mers și parcări desființate

Înainte de reconfigurare, existau două benzi. De pe prima bandă, șoferii puteau merge înainte și la dreapta, iar de pe banda a doua, șoferii puteau merge doar la stânga. 

video: trafic reconfigurat pe strada transilvaniei - trei benzi de mers și parcări desființate
Strada Transilvaniei, înainte de reconfigurare

Acum, au fost realizate trei benzi: prima pentru șoferii care fac dreapta pe bulevardul Victoriei, a doua pentru cei care merg înainte pe strada Rennes și a treia pentru cei care merg la stânga pe Victoriei spre centru. 

„La propunerea Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, marcajul pe sectorul dintre strada Crișanei și bulevardul Victoriei s-a creat o a treia bandă de circulație pentru decongestionarea traficului într-o intersecție cu un volum mare de trafic la orele de vârf. Menționăm că pista pentru biciclete s-a păstrat în urma reconfigurării, marcajul fiind refăcut”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Pentru a fi realizată această modificare în trafic, a fost nevoie ca locurile de parcare din apropierea intersecției să fie desființate. 

Mai mulți cititori Ora de Sibiu au semnalat faptul că, în urma trasării noilor marcaje, cele vechi nu au fost șterse complet de pe șosea. Aceștia spun că nu sunt derutați sau deranjați în trafic de vechile marcaje care se mai văd, dar din punct de vedere estetic nu arată bine.

Ultima oră

Comentariul meu