soții din sibiu care au luat pe capotă un om și l-au târât pe șosea - unul sub control judiciar, altul în arest
foto: arhivă

Scene de groază au avut loc, sâmbătă noapte, pe străzile din municipiul Sibiu. O șicanare în trafic s-a transformat într-o bătaie cruntă, un bărbat fiind luat pe capota unei mașini și târât zeci de metri pe șosea. Oamenii legii au intervenit, iar ulterior a fost deschis un dosar de cercetare pentru tentativă de omor. Făptașii sunt doi soți împotriva cărora au fost luate măsuri. Bărbatul a fost arestat preventiv, iar femeia a fost plasată sub control judiciar pentru două luni. 

VEZI AICI CINE SUNT SOȚII BĂTĂUȘI – Proaspăt căsătoriți și partizani AUR

Incidentul a avut loc sâmbătă noapte. În primă instanță, a fost vorba doar despre o șicanare în trafic, între un șofer de 23 de ani din Olt și o femeie de 40 de ani din județul Sibiu. Aceștia au oprit la semaforul din intersecția cu strada 9 Mai și aici a început scandalul. Pasagerul din mașina condusă de femeie, în vârstă de 43 de ani, care este soțul acesteia, și șoferul din Olt au coborât din mașini și s-au luat la ceartă. Sibianul l-a lovit apoi cu pumnul în zona capului pe tânărul de 23 de ani. Sibianca s-a alăturat și ea scandalului. Cu o brutalitate de nedescris, a accelerat mașina și s-a îndreptat spre șofer, lovindu-i picioarele. Imediat după, soțul femeii s-a urcat el la volan și a demarat în trombă, luându-l pe capotă pe pasagerul celeilalte mașini și purtându-l așa câțiva zeci de metri, până când omul a căzut pe șosea. Apoi, cei doi soți și-au continuat drumul. 

MAI MULTE DETALII DESPRE BĂTAIE, AICI

La scurt timp, la fața locului au ajuns polițiștii de la Investigații Criminale, criminaliștii de la IPJ Sibiu și un procuror, care au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, respectiv tentativă la omor. 

Ulterior, victimele și cei doi soți au fost identificați la spital. Din fericire, șoferul și pasagerul loviți au primit îngrijiri medicale, după care au fost lăsați să plece acasă. Cei doi soți însă, au fost reținuți. 

În cursul zilei de duminică, magistrații au luat decizii împotriva lor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a propus ca ce doi să fie arestați preventiv, însă femeia a primit o măsură mai ușoară. Ea a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, din 20.11.2022 până în 18.01.2023, iar el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. „La data de 20 noiembrie, s-a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Față de femeia in cauză s-a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Femeia se numește Nicoleta Stroia, iar bărbatul se numește Gheorghe Laurențiu Stroia, potrivit datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată. 

Ultima oră

Comentariul meu