noi controverse la mondialul din qatar - echipele europene renunță să mai poarte banderola „onelove” din cauza amenințării cu cartonaș galben
Harry Kane cu banderola One Love

Cupa Mondială din Qatar continuă să fie marcată de controverse. FIFA a informat echipele că, în cazul purtării ecusonului sau banderolei curcubeu, căpitanul va primi un cartonaș galben.

Încercarea mai multor echipe europene de a-și exprima solidaritatea cu persoanele marginalizate și comunitatea LGTBI la Cupa Mondială din Qatar purtând brățara curcubeu a primit o lovitură severă din partea FIFA. Anglia, Olanda și Țara Galilor, care participau campania „OneLove” și își fac debutul în această după-amiază, au anunțat că în cele din urmă nu vor purta insigna în timpul meciurilor din cauza amenințării cu sancțiuni.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

FIFA a comunicat în această dimineață echipelor participante la Cupa Mondială că, în cazul în care vor purta brățara curcubeu sau alt semn distinctiv, căpitanii vor fi pedepsiți cu cartonaș galben, iar federațiile au decis să renunțe la planurile inițiale. Belgia, Danemarca, Germania și Elveția au adoptat și ele aceeași poziție și toate reprezentativele au dat publicității o declarație comună în care regretă că nu s-a ajuns la „o soluție rezonabilă”.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

În cele din urmă, Harry Kane, Virgil van Dijk și Gareth Bale, căpitani ai Angliei, Olandei și Țării Galilor, vor ieși pe teren în această după-amiază purtând o banderolă neutră. „Suprimăm mesajul „OneLove” și vom continua să-l răspândim, dar prioritatea noastră numărul unu la Cupa Mondială este să câștigăm meciurile. Nu vrem să înceapă căpitanul cu un cartonaș galben. Prin urmare, cu regret, a trebuit să decidem să renunțăm la planul nostru”, se arată în comunicat.

Aceste echipe transmit și un mesaj clar FIFA. „Acest lucru este împotriva spiritului sportului nostru, care conectează milioane de oameni. Țările implicate vor analiza critic relația noastră cu FIFA în viitorul apropiat”. Înainte ca decizia FIFA să fie cunoscută, Kane, Neuer și Van Dijk, căpitani ai Angliei, Germaniei și Olandei, își făcuseră publică intenția de a purta brățara curcubeu indiferent de eventualele sancțiuni. „Nu ne este frică de consecințe. Nu suntem singurii din Europa care fac asta”, a spus portarul Bayern.

Ultima oră

Comentariul meu