primăria dublează valoarea taxei speciale pentru terasele din sibiu – noi criterii pentru amplasarea în piața huet

Horeca este unul dintre cele mai afectate domenii din cauza pandemiei. În sprijinul acestora, Primăria a redus în 2020 tarifele pentru terase la 50 de bani pe metru pătrat, însă începând de anul viitor prețul se va dubla.

Primăria Sibiu a anunțat că de la 1 ianuarie 2023, taxa specială pentru amplasarea de terase pe domeniul public stabilită în 2020 se va dubla și va fi de 1 leu/mp/zi.

„Taxa specială pentru amplasarea de terase pe domeniul public sau privat al Municipiului Sibiu va fi de 1 leu/mp/zi şi va putea fi achitată până la sfârşitul perioadei pentru care se emite avizul, excepţie făcând luna decembrie, când plata se va face până la data de 20 decembrie 2023”,  se arată în hotărârea Consiliului Local Sibiu privind taxele şi impozitele locale.

Hotărârea precizează, de asemenea, că extinderea/amplasarea teraselor în Piața Huet se va putea realiza doar pentru agenţii economici care au punct de lucru autorizat în Piaţa Mică şi care au acces direct în partea din spate, înspre Piaţa Huet.

Citește și:Tarife reduse pentru terasele din Sibiu – Primăria extinde facilitățile și pentru 2022

Ultima oră

Comentariul meu