Brazilia va câștiga Cupa Mondială din Qatar, potrivit inteligenței artificiale

Tehnologia vrea să moștenească pe caracatița care a prezis rezultatele cupelor mondiale de fotbal devorând selectiv midiile pe care deținătorii săi le-au plasat într-o poziție strategică, lângă steaguri ale diferitelor țări participante. Acum inteligența artificială ar prezice cîștigătoarea mondialului de fotbal din Qatar.

Caracatița Paul a prezis corect rezultatul Euro 2008 și, cu puțin timp înainte de a muri, Cupa Mondială din 2010, unde a ghicit cele opt perechi de echipe care i-au fost propuse. Brandul nu este ușor de învins. Cei care au acceptat provocarea au fost o echipă de specialiști de la universitățile din Innsbruck (Austria), Gent (Belgia), Luxemburg și universitățile tehnice din Dortmund și Munchen (Germania). Calculatoarele lor au simulat de o sută de mii de ori Cupa Mondială din Qatar, meci cu meci, în urma tragerii la sorți a turneului și a tuturor regulilor FIFA, până când s-a ajunj la verdict: naționala Braziliei va câștiga competiția.
Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Brazilia, cu 15% șanse de câștig, ar fi echipa favorită. Echipa Argentinei are și ea „multe șanse să câștige titlul” (11,2%). Ele sunt urmate de Olanda (9,7%); Germania (9,2%) și Franța (9,1%). Prognoza combină mai multe modele statistice privind „puterea de joc” a echipelor și a fost bazată pe informații despre structura echipelor și a jucătorilor acestora, care includ date precum valoarea de piață sau numărul de jucători din Liga Campionilor, precum și factorii socioeconomici ai țării de origine care au fost considerați relevanți, de la populație și structura ei de vârstă până la produsul intern brut.

În fiecare simulare, sistemul a învățat toate probabilitățile cu care echipele vor avansa sau nu în diferitele runde ale turneului și probabilitățile ca în cele din urmă să câștige sau nu Cupa. Autorii avertizează că oferă „probabilități, nu certitudini”. „O șansă de 15% de a câștiga implică și o șansă de 85% de a nu câștiga”, subliniază prudent Achim Zeileis, de la Departamentul de Statistică de la Universitatea din Innsbruck. Zeileis subliniază că studii similare au fost deja efectuate în competițiile anterioare, dar Cupa Mondială din Qatar este deosebit de interesantă din punct de vedere științific datorită datei neobișnuite la care se desfășoară: faptul că se desfășoară iarna dar cu temperaturile ridicate ale verii.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

În lunile de iarnă, toate ligile majore de fotbal din Europa și America de Sud au fost nevoite să-și întrerupă programul obișnuit de meciuri pentru a găzdui turneul, oferind echipelor naționale mai puțin timp pentru pregătire și jucătorilor mai puțin timp pentru a se recupera înainte și după eveniment. Condițiile meteorologice extreme cresc riscul de acidentări, o variantă care a fost inclusă în studiu. Prin urmare, „a avea o echipă cu mulți jucători în ligi internaționale, precum Liga Campionilor, Europa League sau Europa Conference League, poate fi mai mult un dezavantaj decât un avantaj în acest an”, a explicat Zeileis, care se uită la fotbal din punctul de vedere al unui om de știință și este entuziasmat de provocarea de matematică. „Toți acești factori fac de data aceasta mai dificilă prezicerea modului în care va evolua turneul, deoarece variabilele care au fost foarte semnificative în Cupele Mondiale anterioare ar putea să nu funcționeze bine sau să funcționeze diferit”, adaugă Andreas Groll, un alt cercetător care a participat la cercetările publicate de Reports and Proceedings.

Articolul științific care documentează studiul explică că calculul s-a bazat pe patru surse de informații: un model statistic al „puterii de joc” a fiecărei echipe, bazat pe toate meciurile internaționale din ultimii opt ani, și altul de „putere de joc” a joc» ​​al echipelor, pe baza cotelor de pariuri de la 28 de case de pariuri. A treia bază este dată de informații suplimentare despre echipament, iar a patra este un model de învățare automată care combină diferitele surse și le optimizează pas cu pas.

Ultima oră

Comentariul meu