video sute de oi s-au învârtit în cerc douăsprezece zile la rând - cum se explică comportamentul bizar

O turmă de oi s-a învârtit în cerc, în sensul acelor de ceasornic, timp de douăsprezece zile la rând, la o fermă din regiunea Mongoliei Inferioare din nordul Chinei, notează Daily Mail, citat de Libertatea. Comportamentul bizar este învăluit în mister, fiindcă oile sunt perfect sănătoase. 

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere la ferma unde sunt crescute, oile au început să mărșăluiască continuu, în sensul acelor de ceasornic, într-un cerc aproape perfect. Alte oi pot fi observate cum privesc din exterior, în timp ce altele stau nemișcate în centrul cercului. 

Videoclipul a fost postat miercuri pe Twitter de cotidianul chinez People’s Daily, care a raportat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului rămâne un mister. 

https://www.youtube.com/watch?v=oUStsDYZBE8

Proprietara animalelor a susținut că spectacolul a început cu câteva oi, înainte ca întreaga turmă să se alăture. Deși la fermă există 34 de țarcuri, doar oile din unul dintre țarcuri, cel cu numărul 13, au procedat astfel. Totul a început pe 4 noiembrie. 

Unii au speculat că comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză, cunoscută și sub denumirea de „boala rotunjită”. Boala face ca unele animale să pară dezorientate și să înceapă să se rotească. Listerioza poate inflama o parte a creierului și poate face ca oile să se comporte într-un mod ciudat. În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a furajelor stricate sau de calitate scăzută, conform Manualului Merck. La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz. 

Sursa: Libertatea

Ultima oră

Comentariul meu