Sondaj - Utilizatorii de trotinete considerați cei mai periculoși în trafic de către șoferi
Sursa: evz.ro

Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie (World Day of Remembrance – WDoR) este marcată, în fiecare an, în a treia duminică a lunii noiembrie. Anul acesta, victimele accidentelor de circulație vor fi comemorate pe 20 noiembrie. Pentru a marca evenimentul, Asociația pentru Promovarea Asigurărilor (APPA) a realizat un sondaj pentru a vedea care sunt cei mai periculoși participați în trafic.

În urma unui sondaj realizat de APPA, la care au răspuns 3300 de participanți la trafic, dintre care 2800 de șoferi, s-a constatat faptul că 58% dintre șoferi și 28% dintre pietoni consideră că utilizatorii de trotinete îi pot pune în pericol într-o mare măsură. Prin comparaţie, bicicliştii sunt percepuţi drept mai periculoşi decât alţi participanţi la trafic de către 33,45% dintre şoferi, pietonii – de către 34% dintre şoferi, iar motocicliştii – de către 27% dintre conducătorii auto.

Conducătorii auto se autoevaluează drept mai informaţi în ceea ce priveşte legislaţia rutieră pentru biciclete şi trotinete, faţă de persoanele fără permis de conducere. Atunci când se află în ipostaza de pietoni, 59% dintre conducătorii auto consideră că şoferii le respectă drepturile în trafic în majoritatea cazurilor. Prin comparaţie, doar 40% dintre persoanele fără carnet de conducere consideră acelaşi lucru.

Aproape 75% dintre şoferii participanţi la sondaj au declarat că nu circulă cu trotineta electrică, iar 12,8% o folosesc în afara drumurilor publice.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică