Qatar 2022, prima Cupă Mondială cu arbitre femei: una din Franța, alta din Japonia și una din Rwanda

Frappart, Yamashita și Mukansanga vor fi primele trei femei care vor arbitra o Cupă Mondială masculină, România fiind reprezentată de trei români, Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu. 

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Pe 2 noiembrie, la Real Madrid-Celtic, Stéphanie Frappart a mai urcat o treaptă în strălucita sa carieră de arbitru. Arbitrul francez a devenit prima femeie care a fluierat un meci de Liga Campionilor la Santiago Bernabéu. O nouă etapă pentru cel mai bun arbitru din lume în ultimele trei sezoane, conform Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Frappart este o deschizătoare de drumuri în fotbalul masculin. Anterior, ea fusese deja primul arbitru care a fluierat finala Cupei Franței (2022), Liga Campionilor Juventus-Dinamo kyiv (2020), Liga Națiunilor Malta-Letonia (2020), Supercupa Europei dintre Chelsea și Liverpool ( 2019) și meciurile din Ligue 1 din sezonul 2019-2020. Noua treaptă este în următoarele zile în Qatar. Împreună cu japoneza Yoshimi Yamashita și ruandeza Salima Mukansanga, ea va fi unul dintre primele trei femei arbitru care vor fluiera la o Cupă Mondială masculină.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Qatar 2022, prima Cupă Mondială cu arbitre femei: una din Franța, alta din Japonia și una din Rwanda
Iuliana Demetrescu, Arbitru – Foto FRF

Stéphanie este o poveste de succes în arbitrajul feminin, dar nu singura din fotbalul de elită. Nemțoaica Bibiana Steinhaus a fost prima femeie care a fluierat în Bundesliga (2017-2020), iar italianca Maria Sole Ferrieri Caputi a arbitrat în Serie A din aceelași sezon. În plus, în Europa, în prima divizie Croată arbitrează Ivana Martincic, cehoaica Jana Adámková, ucraineanca Kateryna Monzul și galeza Cheryl Foster.

Vezi Cum arată cele opt stadioane de la Cupa Mondială din Qatar ce zici că sunt OZN-uri

Îm România femeile arbitru câștigă deasemenea teren, Iuliana Demetrescu fiind considerată cea mai bună femeie arbitru din fotbalul românesc, promovată în categoria Elite a arbitrajului românesc. În primăvară, Iuliana Demetrescu, a fost prima femeie aflată la centrul unui meci din Liga 1 după zece ani, ea arbitrând  Rapid – Gaz Metan Mediaș, din etapa cu numărul cinci din play-out-ul Ligii 1, asistată de alte două femei arbitru Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă.

 

Ultima oră

Comentariul meu