o asociație cere închiderea traficului auto în zona școlilor din sibiu – ”vrem să încurajăm mersul pe bicicletă”

Închiderea completă a traficului auto în zonele din jurul școlilor pentru 45 de minute dimineața, când vin copiii la școală, și după-amiază, la plecarea acestora, ar putea crește interesul adolescenților din Sibiu pentru mersul cu bicicleta la școală, au spus reprezentanții Asociației Urban Bike Revolution la conferința de presă organizată vineri, 18 noiembrie, de europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

”Vrem să venim primăvara viitoare cu o primă propunere către administrația locală pentru un proiect pilot de acest gen”, au declarat reprezentanții asociației, care au spus că această modalitate de încurajare a circulației cu bicicleta sau pe jos se practică în mai multe orașe europene. Ei au dat exemplul Vienei, unde au vizitat trei școli la care traficul în zonă la venirea și la plecarea copiilor a fost blocat la inițiativa părinților.

Propunerea face parte din studiul ”Activ spre școală” referitor la opțiunile de mobilitate sustenabilă ale elevilor de liceu din Sibiu, realizat de Asociația Urban Bike Revolution din Sibiu cu sprijinul financiar al Grupului Renew Europe din Parlamentul European. Studiul arată că elevii se tem să circule cu bicicleta în Sibiu din cauza numărului mare de mașini, a agresivității șoferilor, a nesiguranței legate de pistele de biciclete înguste, a lipsei exemplelor din familie și a implicării reduse a școlilor în promovarea mersului cu bicicleta.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. In parcarea de la BoltaRece AU RESTRANS LIBERA CIRCULATIE ! NU mai suntem egali in drepturi ( CONSTITUTIA ROMANIEI Art 16 alin 1) + ca riveranii TREBUIE SA PLATEASCA BIR LA MARELE SHOBOL pentru a avea acces la proprietate cu auto propriu (cei cu intrare din Aleea M.Eminescu) Acest acces era LIBER pana mai ieri ! SIBIENI TREZITI-VA ! Comentariile mele acide au fost in mod repetat sterse ! ALOO, PRESA LIBERA ?