microscop unic adus la spitalul cf sibiu. poate mări imaginea de 21 de ori – ”duce la înlăturarea operațiilor clasice”

Spitalul General Căi Ferate Sibiu a achiziționat un microscop de mare performanță, unic în județ. Aparatul mărește imaginea de 21 de ori și permite efectuarea unor intervenții chirurgicale de lungă durată, până la o zi.

„Microscopul pe care l-am achiziționat este un microscop chirurgical multidisciplinar de ultimă generație. Nu mai există în Sibiu așa ceva, din cunoștințele mele sunt doar trei la nivel național în prezent – două la București și unul la noi”, a spus Ștefania Șerban, Manager al Spitalului C.F. Sibiu, la o conferință de presă dedicată inaugurării Secției de Chirurgie a spitalului. 

Aparatul se diferențiază de un microscop obișnuit pentru că poate mări imaginea de 21 de ori, performanță care poate duce la înlăturarea operațiilor clasice. „Este un aparat care poate fi folosit nu numai de chirurgii oftalmologi, ci și de cei de la O.R.L., Dermatologie și chirurgie vasculară, deci e multidisciplinar. Actul medical este de înaltă performanță și se pot realiza intervenții cu spitalizare de o zi, nu mai mergem pe operații clasice, cu pacient internat, cu risc de sângerări și infecții. Vine pacientul, i se face intervenția într-un sfert de oră, iar în două ore pleacă acasă”, spune managerul spitalului.

La microscop se mai pot adăuga tot felul de accesorii în funcție de disciplina medicală. „Vrem să asigurăm servicii medicale de înaltă performanță, de aceea o mare parte din banii obținuți de la bugetul de stat i-am alocat pentru achiziție de aparatură de ultimă generație. Zona de chirurgie a fost văduvită de mulți ani în acest spital”, a declarat Ștefania Șerban.

Ultima oră

Comentariul meu