foto video modernizări de 3,5 milioane la spitalul c.f. sibiu – mai e nevoie de un lift pentru pacienți – manager: ”acum îi cărăm pe brațe”

Secția de Chirurgie ATI a Spitalului Căi Ferate din Sibiu a fost modernizată. Primii pacienți vor putea beneficia de noile condiții începând de luni, 21 noiembrie, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă Ștefania-Roxana Șerban, Managerul spitalului.

„Ultimele modernizări au fost făcute în 1956, iar până în 2020 nu s-au făcut decât improvizații. Numai Dorei au lucrat aici”, a transmis aceasta. Spitalul C.F. Sibiu este singurul din judeţ care de la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în acest an a spitalizat numai pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, un suport pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Modernizările includ renovarea saloanelor, aducerea a 18 paturi noi în secția de Chirurgie, dintre care patru pentru ATI, dotarea cu sistem de apelare rapidă (nurse call) și cu sistem de detectare incendiu și crearea de trasee speciale pentru pacienți. Ușile blocului operator sunt acum acționate prin senzori, iar lumina din interiorul secției Chirurgie este modulară. O altă noutate este achiziționarea unui laparoscop de ultimă generație și a unui microscop chirurgical ce poate mări imaginea de 21 de ori. În România sunt doar trei astfel de microscoape – cel de la Sibiu și două la București.

Managerul spitalului a precizat că aparatura, care a costat 2,5 milioane de lei, a fost achiziționată integral cu bani de la bugetul de stat, iar celelalte costuri au fost acoperite fie din venituri proprii, fie prin intermediul unor sponsorizări. „Lucrările inițiale de reparații s-au ridicat la două milioane de lei. Un milion am plătit noi, iar restul au venit din sponsorizări”, a precizat Ștefania Șerban.

foto video modernizări de 3,5 milioane la spitalul c.f. sibiu – mai e nevoie de un lift pentru pacienți – manager: ”acum îi cărăm pe brațe”

Aceasta a spus că spitalul are nevoie de un lift exterior pentru transportul pacienților.  „Sunt norme de bun simț. Cum să duci un pacient cu dizabilități la etajul 2? Până acum au fost cărați în brațe”, a menționat Șerban.

Ultima oră

Comentariul meu