video primarul cisnădiei ”urecheat” pentru jignirile din spațiul public – turcan despre huja: ”dezaprob orice agresivitate de limbaj”
Sursa/Facebook: Gheorghe Huja

Raluca Turcan, Președinta Filialei Județene Sibiu a PNL, a declarat la  conferința de presă care a avut loc astăzi (joi, 17 noiembrie) că dezaprobă limbajul agresiv folosit de Gheorghe Huja, Primarul orașului Cisnădie, la adresa Prefectului județului Sibiu. Nu este prima dată când edilul orașului îmvecinat cu capitala județului, folosește un limbaj suburban. În urmă cu trei ani acesta a jignit-o grosolan și pe Astrid Fodor, actual primar al Sibiului (Detalii AICI).

„Întotdeauna am respins agresivitatea în limbaj, fie că este exprimată în spațiul public, fie că este în interior. Cred întotdeauna că argumentele trebuie să primeze, așadar dezaprob orice agresivitate de limbaj a oricărui coleg de-al meu”, a spus Raluca Turcan.

Președinta Filialei Județene PNL Sibiu s-a referit la o dispută recentă între Primăria Cisnădie și Prefectura Sibiu legată de eliberarea unor titluri de proprietate. În două postări  de pe Facebook referitoare la acest subiect, Primarul Gheorghe Huja îl numește pe Prefectul Mircea Crețu ”un astfel de individ mărunt”, ”personaj numit într-o funcție căreia a demonstrat de multe ori că nu-i poate face față”, căruia ”i s-a așezat pe cap o pălărie mult mai mare decât poate duce” (Citiți postarea AICI).

Dezaprob total limbajul agresiv și nebazat pe argumente, iar justiția trebuie să se pronunță pe speța respectivă”, a precizat Turcan. „Din ce am urmărit în schimbul documentelor între instituții – facem abstracție de limbajul folosit, pe care îl dezaprob – acolo este o chestiune de apel la lege pe care o invocă fiecare instituție în parte și atunci, faptul că o parte s-a adresat instanței poate să conducă la clarificarea acestei situații. Nu mă pot eu pronunța pe o chestiune în care pe fond trebuie să se pronunțe justiția”, a spus aceasta.video primarul cisnădiei ”urecheat” pentru jignirile din spațiul public – turcan despre huja: ”dezaprob orice agresivitate de limbaj”
Întrebată dacă îl va mai susține pe Gheorghe Huja (membru PNL), Turcan a afirmat că nu face susțineri individuale personale. „Eu urmez deciziile pe care le luăm în forurile de conducere ale partidului și atunci sunt 100% în spatele acestor decizii”, a spus Turcan.

Huja chemat la ”raport”
Comportamentul edilului cisnădian va fi analizat de către liberali. „ Vom discuta lucrul acesta, mi se pare normal să avem o discuție pe tema asta tocmai pentru a nu se simți stimulați alți colegi să folosească limbaj agresiv în spațiul public dar și între colegi”, a mai spus șefa PNL Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu