sibienii ”ahtiați” după destinații exotice de crăciun și revelion - un sejur costă și 1500 de euro de persoană

În funcție de preferințele pentru vacanțele în străinătate în perioada de iarnă, sibienii se împart în trei categorii: cei care vor să fugă de frig și aleg o destinație exotică, cei care preferă zăpada și merg la ski, și cei care vor să viziteze târguri de Crăciun în alte țări europene.

„Anul ăsta nu avem așa de multe cereri pentru Laponia cum am avut anul trecut”, spune Diana Lazăr, Director de agenție la Sobis Turism. ”Acum sunt mai multe cereri pentru destinații exotice, adică sunt clienți care vor să meargă de sărbători la plajă. Cei care își permit să călătorească afară vor în Dubai, Tanzania, Mauritius, Malta. Sunt atrași de aceste destinații în primul rând pentru climă – s-au săturat de frig și vor la căldură. Se gândesc că au câteva zile libere, vor să profite de ele și sunt dispuși să facă până la 14 ore pe drum pentru a ajunge la plajă și la soare”, adaugă Lazăr. Pentru un sejur în Malta, de 5 zile pentru două persoane, la un hotel de 4 stele, tariful este de 1190 de euro. Acest preț include transportul, cazarea și micul dejun. 

Egiptul a devenit o destinație îndrăgită de sibieni. Prețul pentru o vacanță în perioada sărbătorilor începe de la 1500 de euro pentru două persoane, pentru un sejur de șapte nopți la un hotel de 3 stele cu transportul asigurat. 

Vacanță de Revelion la Viena cu 650 de euro

Pentru cei care vor să viziteze alte târguri de Crăciun decât cel din Sibiu, destinațiile privilegiate sunt Praga și Viena, iar prețurile pentru o vacanță de sărbători încep de la 280 de euro de persoană. „Prețurile pentru vizitele de Crăciun sunt puțin mai ieftine față de cele de Revelion. O noapte de cazare la un hotel de trei stele costă între 280-290 de euro de persoană, iar de Revelion prețurile pot începe de la 400 de euro de persoană. Mai sunt circuitele de Crăciun de patru nopți, care costă undeva la 300-400 de euro de persoană în Viena, Budapesta și Praga”, spune Flaviu Virca de la agenția de turism Air Tour Travel. Acesta precizează că o vacanță pentru două persoane în Viena în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, cu transportul inclus, cazare la un hotel de 3 stele, tururi panoramice și pietonale cu ghid local, cină festivă de Revelion și ghid de limba română, costă 650 de euro.

Pentru o vacanță la schi, spune Virca, cele mai solicitate destinații sunt Bulgaria, Austria și Cehia. Pentru Bulgaria, cazarea în perioada vacanței la un hotel de 3 stele situat în apropierea pistei de ski începe de la 50 de euro pe noapte pentru două persoane.

Ultima oră

Comentariul meu