proiect de modernizare a centralei termice din cartierul hipodrom ii - investiția se ridică la peste 450.000 de euro

Societatea Urbana SA a depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un proiect de modernizare a centralei termice din cartierul Hipodrom II. Dacă proiectul va primi finanțare, sibienii care locuiesc în zonă vor beneficia iarna viitoare de facturi mai mici la încălzire.  

”Centrala termică respectivă deservește aproximativ 700 de familii din cartierul Hipodrom II și 14 spații comerciale, iar în prezent se fac ultimele lucrări pentru cuplarea Liceului Economic la sistemul de centralizat al SC Urbana SA”, ne-a spus Ovidiu Mircea, Director general al societății. Acesta precizează că proiectul continuă lucrările de modernizare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică în cartierul Hipodrom II, unde rețeaua de apă caldă menajeră, în lungime de 2000 m, a fost înlocuită în procent de 90%.

proiect de modernizare a centralei termice din cartierul hipodrom ii - investiția se ridică la peste 450.000 de euro

Urbana SA a solicitat prin proiect o finanțare de cca. 450.000 de euro. Peste 90% din această sumă ar urma să fie acoperită din PNRR, precizează directorul societății. ”Suntem în faza ultimelor clarificări și sperăm într-un răspuns favorabil până la finele anului”, spune directorul, care declară că dacă se va obține finanțarea investiția ar putea fi finalizată pana la 31 decembrie 2023. ”Rezultatul va fi reducerea costurilor pentru producerea energiei și reducerea emisiilor poluante”, spune Ovidiu Mircea, care precizează că beneficiarii direcți vor fi clienții societății, care vor plăti mai puțin pentru apa caldă și căldură.

Ultima oră

Comentariul meu