parcul de pe aleea rusciorului se transformă în parcare - locuitorii din zonă se revoltă: “copiii se joacă printre mașini”

Multe spații verzi din Sibiu au fost ”acaparate” de betoane. Sibienii observă  că parcurile dispar văzând cu ochii, iar copiilor din mai multe cartiere le rămâne doar o singură opțiune – să se joace printre mașinile parcate.

Încă un spațiu verde dispare din Sibiu. Este vorba despre micul parc de pe Aleea Rusciorului, în locul căruia Primăria Sibiu amenajează acum o parcare nouă. Locatarii zonei sunt nemulțumiți de alegerea municipalității, considerând că locurile de parcare sunt destule, însă nu și spațiile verzi.

„Eu cred că sunt locuri de parcare suficiente în zonă. Ar fi nevoie mai degrabă de un parc, sau măcar jumate-jumate”, spune Gabriel Stoichiță, locatar al cartierului. ”Am trei copii, nu mi se pare bună ideea de schimbare a spațiului. Sunt destul de multe locuri de parcare în cartier, lipsește un loc de joacă. Acum copiii se joaca numai pe stradă, în apropiere de locul unde era parcul”, spune un alt locatar, Lucian Stolniceanu.

parcul de pe aleea rusciorului se transformă în parcare - locuitorii din zonă se revoltă: “copiii se joacă printre mașini”

Copiii se joacă printre mașini

Odată cu începerea lucrărilor pentru parcarea cea nouă, mai mulți copii din cartier au rămas fără loc de joacă în apropiere de casă. Pentru a ajunge la cel mai apropiat parc, cel de pe strada Lungă din Terezian, copiii trebuie să străbată mai multe străzi circulate de mașini, lucru care este periculos atât pentru cei mici, cât și pentru șoferi. Marius Ilie, care locuiește în cartier, spune că trebuie să fie foarte atent când merge cu mașina, pentru că cei mici se joacă prin parcare. „Ar fi mers aici un loc de joacă amenajat frumos. Acum copiii sunt obligați să se joace în parcare printre mașini”, spune Ilie.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu-i interesează pe cei de la primărie ce nevoi au sibienii. Șpaga este mai importantă pentru ei, daca s-ar putea ar betona tot Sibiul.