Sportivul Daniel Natea va primi titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu

Sibianul Daniel Natea va fi cetățean de onoare al județului Sibiu. Acesta a obținut, de-a lungul carierei de judocan, o mulțime de premii la competiții naționale și internaționale, și a contribuit astfel la creșterea prestigiului județului în domeniul sportului. Propunerea de a primi acest titlu a venit din partea antrenorului de judo Ionel Chioveanu, fiind înscrisă într-un proiect de hotărâre pe care îl vor vota consilierii județeni în următoarea ședință. 

Daniel Natea a debutat ca judocan în anul 2000, când avea doar 7 ani, activând la Clubul CSS Șoimii Sibiu până în anul 2012. Apoi, până în anul 2016, a activat la Clubul Sportiv Atletic Valleriana Târgoviște, iar în prezent este afiliat Clubului Sportiv Dinamo București. 

Cariera sa a fost presărată de o mulțime de victorii și, deși au existat și câteva înfrângeri, acestea l-au ajutat să fie mai ambițios și mai determinat. Succesul lui ca sportiv a venit datorită nenumăratelor ore de antrenament, procedeelor repetate la nesfârșit și stilului de viață organizat. 

„Dintre toate titlurile cucerite, care sunt extrem de multe, le enumăr pe cele mai importante: de 27 de ori campion național, multiplu campion balcanic, multiplu medaliat la Campionatele Europene, multiplu medaliat la Campionatele Mondiale, optimi la Jocurile Olimpice de la Rio, multiple Grande Prix și Grande Șlam, Cupa Campionilor locul 1 (primii 16 sportivi din lume), cupe mondiale și europene, turnee internaționale de judo”, se arată în nota de prezentare realizată de antrenorul de judo Ionel Chioveanu în vederea acordării titlului de cetățean de onoare. 

Sportivul Daniel Natea va primi titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu

Cele mai importante titluri obținute de sportivul sibian

În 2011, a obținut medalia de bronz la Cupa Europei de la Sarajevo.

În 2012, Daniel Natea a făcut o pauză de la judo pentru a practica sambo. În acest an a devenit atât campion european, cât și mondial la tineret.

În 2013, judocanul a cucerit patru medalii internaționale – bronz la Openul European de la București, bronz la Openul Panamerican de la San Salvador, argint la Openul European de la Glasgow și bronz la Europenele U-23 de la Sofia.

Daniel Natea a revenit pe podium la patru competiții internaționale în 2014 – bronz la Grande Șlamul de la Baku, bronz la Grande Prix-ul de la Ulan Bator, aur la Grande Șlamul de la Abu Dhabi și bronz la Europenele U-23 de la Wrocław. 

În 2015, Daniel Natea a obținut locul al doilea la Openul European de la Cluj- Napoca și a câștigat Cupa Europeană de la Belgrad (cat. +100 kg). Acesta a participat și la prima ediție a Jocurilor Europene, care în 2015 au ținut locul Campionatului European.

În debutul anului 2016, judocanul a obținut medalia de aur la Openul European de la Praga. În aprilie, a cucerit medalia de bronz la Europenele de la Kazan. Fiind clasat pe locul șase în ierarhia mondială a categoriei +100 kg. Daniel Natea s-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de vară din 2016, unde s-a oprit în optimi.

În anul 2017 a obținut locul 1 la Campionatul National OPEN, Cupa Mondiala București locul 1, Bundesliga Final locul 3 și Grande Șlam Ekaterinburg locul 5.

Între anii 2018 – 2021 a obținut locul 1 la Campionatul National, locul 1 la Campionatul National Open, locul 1 Campionatul National Cluj, locul 1 Cupa Mondiala Madrid, locul 1 Campionatul National pe Echipe și nu in ultimul rând locul 2 la Supercupa Spaniei.

În activitatea sa profesională pe lângă rezultatele menționate a mai obținut și alte titluri: Sportivul Anului – Județului Sibiu în 2012, Sportivul Anului – Județului Dâmbovița în 2013, Sportivul Anului al Federației Române de Judo în 2016, Ambasador al Sportului Sibian și Diplomă de excelență pentru rezultatele aduse Federației Române de Judo în anul 2018, iar în anul 2020 Sportivul Anului al Federației Române de Sambo.

În anul 2020 lui Daniel Natea i s-a acordat „Titlul de Maestru Emerit al Sportului” de către Ministerul Sportului, pentru merite deosebite. 

Titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu îi va fi acordat în urma aprobării unui proiect de hotărâre în ședința de Consiliu Județean de la finalul lunii noiembrie. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. O fi bun ca sportiv dar ca om este o mizerie! Cum sa dai titlul de cetatean de onoare unui individ fara spirit civic si fara onoare! Sunt arhicunoscute iesirile violente in trafic si modul ostentativ in care isi tine masinile parcate vizavi de spitalul de copii, pe locurile destinate salvarilor.
    Cum sa dai asa un titlu unui asemenea individ/