Sindicatul DECUS, în cazul polițiștilor dați afară - „Sunt printre cei mai de calitate polițiști pe care îi are IPJ Sibiu”

Cei doi polițiști găsiți vinovați de furtul autospecialei de la sediul IPJ Sibiu au fost sancționați aspru în urma incidentului din luna octombrie. Aceștia au fost dați afară din poliție. Reprezentanții sindicatului DECUS susțin că măsura este mult prea dură, fiind o sancțiune „disproporțională comparativ cu gravitatea abaterii”. Aceștia mai spun că cei doi oameni ai legii sunt printre „cei mai de calitate polițiști pe care îi are IPJ Sibiu”. 

În noaptea de 20 spre 21 octombrie, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Roșia a furat o autospecială de la sediul Poliției din Sibiu, s-a plimbat câteva ore cu ea prin oraș, a oprit oameni în trafic și a cerut chiar și mită. După toată joaca de-a polițistul, individul a abandonat mașina în Daia. Oamenii legii au reușit să îl prindă după ce un șofer a sunat la 112 și a reclamat că un bărbat băut, îmbrăcat în civil, se află la volanul unei autospeciale de poliție. 

În urma acestui incident, doi polițiști, vinovați de furtul cheii autospecialei în cauză, au fost cercetați disciplinar. În urma cercetărilor, au primit sancțiuni aspre. Aceștia au fost destituiți din poliție – măsura fiind una fără precedent.

DECUS: „Printre cei mai de calitate polițiști de la IPJ Sibiu”

Reprezentanții sindicatului DECUS spun că aceasta este cea mai dură sancțiune ce se poate acorda, conform Statutului Polițistului, punctând că măsura este disproporțională cu gravitatea abaterii pe care au săvârșit-o. Mai mult, aceștia transmit că cei doi polițiști sunt „printre cei mai de calitate polițiști pe care îi are IPJ Sibiu. 

„Apreciem că această sancțiune aplicată membrilor noștri de sindicat este disproporțională comparativ cu gravitatea abaterii săvârșite, în condițiile în care abateri disciplinare mult mai grave au fost sancționate cu simple mustrări. De altfel, cei doi colegi sancționați sunt printre cei mai de calitate polițiști pe care îi are IPJ Sibiu, având rezultate mult peste medie, fiind și recompensați. Iată însă că întreaga activitate a acestora este ignorată, destituirea lor fiind un paravan pentru menținerea în funcții și a factorilor de decizie locali, care se fac cel puțin la fel de vinovați de incidentul cu pricina”, se arată într-o postare pe Facebook. 

Mai mult, potrivit reprezentanților DECUS, Consiliul de Disciplină, care a judecat abaterile polițiștilor, a propus sancțiuni mai blânde. „Șeful IPJ Sibiu a considerat că cei doi merită destituiți, neținând cont de concluziile Consiliului de Disciplină”, spun cei de la DECUS. Sindicatul va acorda asistență juridică de specialitate celor doi polițiști destituiți și vor contesta la forurile superioare, cât și în instanța de judecată această sancțiune. „Avem speranțe reale că vom obține anularea dispoziției de destituire și aplicarea unor sancțiuni disciplinare proporțional cu faptele comise”, transmit reprezentanții DECUS.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. sunt 2 INCOMPETENTI si IGNORANTI la care un betiv le-a furat masina de serviciu de sub nas…!!!