Internatul Colegiului Tehnic Independența din municipiul Sibiu se află într-un proces de reabilitate, iar Primăria achiziționează mobilier, accesorii de uz casnic și pentru băi, dar și electrocasnice și electronice profesionale în cadrul proiectului. Elevii vor avea, odată cu finalizarea lucrărilor, condiții mai bune de locuit.
Primăria a semnat, în 16 decembrie 2019, contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 pentru reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independența din municipiul Sibiu. În prezent, au loc lucrări de reabilitare și modernizare a internatului.
Una din activitățile prevăzute în cererea de finanțare a proiectului o reprezintă dotarea cu mobilier, electronice și electrocasnice profesionale a clădirii internatului. În acest sens, municipalitatea a elaborat caietul de sarcini pentru achiziționarea dotărilor necesare. „Asigurarea bazei materiale pentru desfășurarea actului educațional în internat sunt condiții esențiale pentru co-interesarea elevilor, pentru descurajarea absenteismului și reducerea fenomenului de abandon/părăsire timpurie a școlii și tranziție spre niveluri superioare de educație. Pentru a contribui la îmbunătățirea calității procesului educațional, sporirea atractivității educației pentru elevi și cadre didactice sunt necesare investiții în dotării cu produse de mobilier, electronice și electrocasnice profesionale. Acest deziderat nu se poate realiza fără o infrastructură adecvată/corespunzătoare ciclurilor educaționale. Infrastructura educațională este esențială pentru educație, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilități sociale și a capacității de integrare socială”, se arată în caietul de sarcini.
VEZI AICI ÎN CE CONDIȚII LOCUIAU ELEVII CAZAȚI LA ”INDEPENDENȚA”
Achiziția dotărilor se va face în două loturi. Primul va cuprinde 122 de paturi și 122 de saltele, tot atâtea birouri, scaune, dulapuri și rafturi. Vor fi livrate 60 de cuiere și 60 de jaluzele. De asemenea, vor fi montate 32 de suporturi pentru prosoape, oglinzi cu suport, suporturi pentru săpun și suporturi pentru hârtia igienică. În cadrul aceluiași lot vor fi achiziționate patru rafturi pentru lenjerie, alte patru mese cu opt scaune și patru seturi de mobilier de bucătărie. Valoarea totală a acestora se ridica la 430.000 de lei fără TVA. În cel de-al doilea lot vor fi achiziționate patru mașini de spălat rufe, patru mașini de uscat rufe, o mașină de spălat lenjerie profesională, o mașină de uscat lenjerie profesională și o mașină de călcat lenjerie profesională. Se vor achiziționa patru aragazuri, patru hote și patru frigidere.
Toate acestea vor trebui livrate și puse în funcțiune în maxim două luni de la semnarea contractului. Mobilierul va avea o garanție de minim 24 de luni, iar electrocasnicele o garanție de minim 36 de luni.
Proiectul, în valoare de 6,7 milioane de lei, prevede următoarele lucrări:
– Recompartimentarea interioarelor pentru crearea de grupuri sanitare suplimentare, amenajarea unui oficiu și a unei spălătorii la fiecare etaj;
– Reabilitarea instalațiilor sanitare, termice, electrice și montarea de instalații de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor, precum și a instalațiilor de limitare și stingere a acestora;
– Modernizarea interioarelor prin refacerea finisajelor (tâmplărie, pardoseli), dotarea cu mobilier;
– Înlocuirea acoperișului și a sistemelor de colectare a apei pluviale;
– Izolarea termică a pereților exteriori și a plăcii peste ultimul nivel încălzit;
– Accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități.
Clădirea, situată pe strada Gladiolelor, a fost construită în anul 1953. În incintă, pe lângă spațiile de învățământ se află internatul și cantina, iar la parter funcționează serviciile administrative ale școlii.