Peste 90 de școli din Județul Sibiu nu au săli de sport - Director Școala Râul Sadului: „Copiii își mută băncile într-o parte și vor face ora de sport în clasă”
sursă foto: facebook.com/ Școala Gimnazială Râu Sadului

Temperaturile continuă să scadă, iar spre sfârșitul lunii sunt așteptate primele ninsori la Sibiu. Odată cu venirea iernii, copiii nu vor mai putea face orele de educație fizică afară – această activitate va trebui să se mute în interior. Problema e că peste 90 de școli din județul Sibiu – aproape un sfert din numărul total al unităților de învățământ – nu au sală de sport și trebuie să recurgă la improvizații pentru ca elevii să facă mișcare.

Peste 90 de școli din Județul Sibiu nu au săli de sport - Director Școala Râul Sadului: „Copiii își mută băncile într-o parte și vor face ora de sport în clasă”

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu ne-a transmis că la nivelul județului „96 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau arondate (structuri) nu au sală de sport sau au spații amenajate în interior unde se desfășoară orele de sport”. Printre acestea se numără școlile din localitățile Râu Sadului, Ludoș, Poiana Sibiului, Bruiu, Iacobeni, Alțâna, Chirpăr, Școala Laslea, Biertan, Bazna, Brateiu și Ighișu Nou.

Directorii cu care am stat de vorbă ne-au spus ce soluții au găsit pentru a le da elevilor posibilitatea de a face totuși mișcare în anotimpul rece. La Școala Gimnazială „Ioan-Ban Dascălu” din Poiana Sibiului, de exemplu, a fost amenajată o sală improvizată în care se țin orele de sport. „Avem o fostă sală de clasă mai mare, pe care am transformat-o într-o sală de sport improvizată. Nu se pot face jocuri sportive, cum ar fi handbalul, dar activitățile legate de procesul educațional, în special de gimnastică, se pot desfășura în bune condiții în interior, mai ales pe perioada de iarnă,” ne-a spus Radu Vasile Fântână, directorul școlii. 

Alte școli recurg la organizarea orelor de educație fizică în sălile de clasă, care se transformă în ”mini-săli” de sport.  „Noi suntem cea mai mică școală din județul Sibiu,  într-o clasă sunt șapte elevi, și pe toată școala avem un număr foarte mic de copii. Sălile de clasă sunt foarte mari. Copiii își mută băncile într-o parte și vor face ora de sport în clasă – au saltele, le aduc și își desfășoară activitatea”, ne-a spus Andreea Alexandra Bodea, directoarea Școlii Gimnaziale Râu Sadului.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică