O Tesla scăpată de sub control ucide doi oameni într-o cursă a groazei reconstituită pe camerele de trafic - VIDEO
Prima victimă a Teslei scăpate de sub control a avut noroc.

Accidentul s-a produs duminică, în orașul chinez Guangdong după ce Tesla Model Y a mers fără control doi kilometri. Camerele de trafic din Guangdong au înregistrat un groaznic accident provocat de o Tesla Model Y care a suferit o defecțiune de software. În imagini puteți vedea cum mașina rămâne accelerată atunci când șoferul său încearcă să parcheze pe marginea drumului folosind sistemul automat, transmite abc.es, citând agenția de presă Nexta.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1591870304439222279

Un bug de software a făcut ca mașina să scape de sub control. Bărbatul aflat la volan a reușit să se ferească de unele vehicule, precum o motocicletă pe care a depășit-o la limită, dar nu a putut evita să lovească alte motociclete și biciclete pe marginea drumului.

După ce impactul violent cu un taxi, mașina se izbește violent de un stâlp. Potrivit primelor informații, în cei doi kilometri pe care i-a parcurs fără control autoturismul a provocat două decese (un șofer și un tânăr care mergea la institut) și mai multe victime rănite, printre care se numără și șoferul însuși.

Acesta este cel mai recent și de departe cel mai grav incident cauzat de sistemul de frânare inteligent de care dispune Tesla.

Tesla s-a aflat în centrul controverselor privind acest sistem de când s-a implementat ultima actualizare de software,

vara trecută. National Highway Traffic Safety Administration, organismul care guvernează siguranța traficului în Statele Unite, a primit peste 750 de plângeri privind defecțiunile sistemului de frânare, ceea ce a determinat compania să renunțe la actualizare. Marea majoritate a plângerilor au indicat că mașina detectează obiecte care nu se aflau acolo și frâna automat.

O posibilă defecțiune a acestui „firmware” se poate afla și în spatele eșecului pe care această mașină a avut-o în China.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică