lemnele de foc, tot mai scumpe la sibiu - un metru cub costă 750 lei - clienții se mențin în număr mare

Sibienii care au centrală termică sau sobe de teracotă care funcționează pe lemne trebuie să scoată anul acesta mai mulți bani din buzunar. Prin urmare, a devenit costisitor să ai un sistem de încălzire pe lemne.

În Sibiu, lemnele de foc s-au scumpit considerabil. Daniel Mihalcea, proprietarul unui depozit de lemne din apropierea orașului, ne-a spus că față de anul trecut, când un metru cub de lemn de foc se putea cumpăra cu 500-600 lei, acum prețul a ajuns la 750 lei. Acesta declară că dacă ar fi păstrat prețul lemnului la fel ca în 2021, afacerea nu ar fi putut rezista pe piață din cauza scumpirilor din acest an. „La prețul de anul trecut nu am putea acoperi utilitățile. Nu putem să vindem un metru cub de lemne ca să plătim angajații”, spune Mihalcea, care declară că numărul clienților se menține relativ constant și că au fost mai multe ”valuri” de solicitări în această toamnă.

Un număr mare de persoane care se ocupă cu vânzarea lemnului se găsesc și pe Internet, mai exact pe site-ul de vânzări Olx. Cei mai mulți care vând pe această platformă apelează la o unitate de măsură arhaică – stânjenul. Un stânjen de lemne de foc de esență tare – fag sau stejar – costă în jur de 1.400 lei.

La unul dintre cele mai mari magazine de bricolaj din Sibiu, un sac de lemne de fag pentru foc de 0.85 mc costă aproape 500 lei. La Dedeman, un sac de 0.8 mc cu lemne de foc paletizate costă puțin peste 920 lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu