iohannis s-a întâlnit cu macron - „franța este un susținător al aderării româniei la schengen”

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, vineri, la Palatul Élysée, cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Președintele francez a spus că „Franța este un susținător al aderării României la Spațiul Schengen”.

Președinții României și Franței s-au întâlnit vineri seara la Palatul Élysée.

Emmanuel Macron i-a spus lui Klaus Iohannis că Franța este un susținător al aderării României la Spațiul Schengen „În discuția noastră i-am mulțumit președintelui Macron pentru sprijinul său puternic. România este pregătită să adere, o confirmă și rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spațiului Schengen va contribui la consolidarea securității și a rezilienței Uniunii Europene în ansamblul său. În ceea ce privește situația de securitate, Franța este și aici alături de noi, prezența militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO”, a spus Iohannis.

Iohannis și Macron au discutat și despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state, despre evoluția situației de securitate din Ucraina și demararea procesului de reconstrucție a zonelor afectate de război.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu