video - unul dintre cei mai influenți preoți din româna filmat în timp ce a lovit puternic o femeie
foto Știri de Cluj

Calistrat Chifan, unul dintre cei mai influenți preoți ortodocși din România, apare pe o filmare lovind o enoriașă în curtea Mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași, de față cu mai mulți enoriași.

Potrivit Poliției, două femei au depus plângeri penale acuzând că au fost agresate de către preotul Calistrat.

Agresiunea s-a produs la mănăstirea unde preotul slujește și unde este căutat de sute de urmăritori, scrie Libertatea, relatează Ziare.com.

În imaginile apărute în spațiul public, pot fi observate mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni la finalul unei slujbe, într-o ceartă generalizată. La un moment dat, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate, în mijlocul vociferărilor, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ.

YouTube video

Plângere penală pentru agresiune

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei transmite că se fac cercetări privind fapta și contextul în care s-a produs.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat, pentru Libertatea preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Părintele Calistrat este cunoscut la nivel național pentru filmările în care acesta apare oferind sfaturi enoriașilor, având și un canal de YouTube dedicat, fiind urmărit de aproape 800.000 de persoane.

El s-a remarcat și în timpul pandemiei de Covid-19 când le recomanda credincioșilor să facă gargară cu apă și sare, să folosească apoi agheasmă, țuică și albastru de metil pentru a nu se infecta cu SARS-CoV-2.

Ultima oră

Comentariul meu