Arena Platoș se deschide la sfârșitul lui noiembrie - Prețuri mai mari cu 20% și program modificat
Sursa foto: Facebook/Arena Platoș

Ne mai despart doar câteva săptămâni până se va da startul noului sezon de schi. Iubitorii sporturilor de iarnă  vor putea în curând să se bucure de pârtiile de la Păltiniș.

Un skipass de o zi pentru un adult va costa 140 lei

Reprezentanții Arenei Platoș ne-au spus că anul acesta sezonul va începe în 30 noiembrie, de Ziua Sfântului Andrei, și se va termina în luna martie, în funcție de vreme. În ceea ce privește programul zilnic, acesta a fost adaptat la cerințele turiștilor.  Prin urmare, în perioada de vârf de sezon – din 24 decembrie până în 8 ianuarie – se va putea schia zilnic de la 9:00 până la 21.00, cu excepția zilei de Ajun (24 decembrie), când programul va fi mai scurt, respectiv până la ora 16:00.

La fel ca și în anii precedenți, în noaptea de Anul Nou se va putea schia, din 31 decembrie de la ora 22.00 până dimineața la ora 04:00, iar cartela de nocturnă va costa doar 50 lei. Pe 1 ianuarie, pârtiile se vor deschide la ora 11:00. În extrasezon, în perioada 9 decembrie – 5 februarie se va putea schia între orele 10:00 – 17:00 de luni până vineri, iar în weekend de la 9:00 la 17:00.

Datorită vacanței elevilor, sezonul acesta va avea un al treilea ”vârf” care va dura din 6 februarie până în 26 februarie, perioadă în care programul zilnic va fi între orele 9:00 și 17:00. În funcție de vreme, programul poate suferi mici modificări, ne-au declarat reprezentanții Arenei Platoș.

Din cauza scumpirii energiei electrice, prețurile vor fi mai mari în acest sezon cu câteva procente. În perioada sărbătorilor, cartela pentru o zi va fi mai scumpă cu 20 lei față de anul trecut – mai exact, un skipass pentru un adult va costa 140 lei. În extrasezon, cartela pentru un adult va costa 95 lei pe zi. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-11 ani, un skipass în vârf de sezon este 110 lei, iar în extrasezon 75 lei.

Arena Platoș se deschide la sfârșitul lui noiembrie - Prețuri mai mari cu 20% și program modificat
Sursa foto: Facebook/Arena Platoș

Noutățile sezonului: încă o parcare și baby lift

Dan Gherman, de la Arena Platoș, ne-a spus că pregătirile pentru noul sezon includ amenajarea unei noi parcări, cu 250 de locuri, poziționată lateral față de pârtia B. „Încă nu este gata, dar sperăm să o deschidem la jumătate de capacitate. Parcarea veche nu făcea față numărului mare de clienți și mulți parcau pe marginea drumului, blocând traficul”, spune Gherman. În vacanțe și weekend, precizează acesta, la noua parcare vor avea acces la parcare doar cei care au mașini dotate cu cauciucuri bune de iarnă și cei care au un echipament de schi propriu, pentru că momentan nu există un centru de închiriat schiuri în zona respectivă.

Gherman ne-a mai spus că pe pârtia E a fost instalat un teleschi nou, „cu lingurițe”, pe Pârtia E, pentru a evita aglomerația și cozile la urcare.

La Voineasa prețurile se măresc cu 15 la sută

Pentru sibienii care vor să meargă la schi în altă parte ne-am interesat care vor fi prețurile în acest sezon la Voineasa. „ Luăm în calcul mărirea tarifelor, însă nu am ajuns la o decizie finală – ne gândim, înainte de toate, la utilizatori. Încă analizăm opțiunile – probabil va fi o mărire de tarife undeva în jur de 15% . Ne gândim să reducem numărul instalațiilor pentru economisirea energiei. Căutăm tot felul de variante, dar este o situație foarte precară, costurile la energie s-au mărit enorm”, ne-a spus Administratorul Domeniului Schiabil Voineasa, Adrian Iepure.

Acesta ne-a declarat că este sceptic în privința numărului turiștilor din acest sezon, dar speră totuși ca oferta de la Voineasa să fie competitivă și să-i atragă pe cei care pleacă de obicei la schi în străinătate.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică