italia, zguduită de cutremure miercuri dimineață - un seism puternic cu magnitudinea 5,7, urmat de alte 20 de replici
foto ObservatorNews

Un cutremur puternic a zguduit miercuri dimineață Italia. Seismul de 5,6 grade pe Richter a lovit în apropiere de Rimini și de Pesaro.

Cutremurul a avut loc la ora 07.07. Potrivit primelor mărturii, a fost o mișcare ondulatorie care a durat cel puțin zece secunde, relatează ziare.com.

„Suntem la etajul al șaptelea al clădirii de lângă spital și ne temeam că se va prăbuși totul”, este una dintre primele mărturii ale celor care au resimțit puternic seismul, potrivit riminitoday.it. Pereții și ferestrele s-au zgâlțâit teribil, mai spun oamenii.

Deocamdată nu sunt cunoscute date despre pierderi umane sau materiale.

Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și a fost puternic resimțit în regiune. A fost urmat de câteva replici, cea mai puternică, de 4 grade, având loc la doar câteva minute distanță, la ora 07.12.

Presa locală relatează faptul că serviciile speciale de salvare au primit rapoarte cu privire la clădiri care au suferit avarii ușoare, pereți fisurați. În mai multe orașe, cursurile școlare și universitare au fost suspendate ca măsură de precauție.

Ultima oră

Comentariul meu