Primăria depune încă două proiecte prin PNRR pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din cartierul Veterani și de pe strada Salcâmilor
Sursa: Google Maps

Consilierii locali vor vota în ședința extraordinară de miercuri depunerea a două noi proiecte pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre extinderea rețelei de apă și canalizare de pe strada Salcâmilor și din cartierul Veterani din municipiul Sibiu. 

Câteva străzi din cartierele Gușterița, Veterani, Țiglari și Calea Șurii Mici nu beneficiază de racord la rețeaua de canalizare. Primăria dorește să extindă rețeaua și aici, astfel că va depune două proiecte pentru finanțare prin PNRR. 

Strada Salcâmilor va avea rețea de canalizare 

Municipiul Sibiu a achiziționat servicii de proiectare pentru elaborarea documenteaţiei tehnico- economice pentru proiectul „Modernizare Strada Salcâmilor”, faza Studiu de fezabilitate. Documentația întocmită a fundamentat și necesitatea extinderii rețelelor de colectare a apelor uzate și a celor de distribuție a apei potabile pentru creşterea nivelul de racordare a populației la sistemul de gospodărire a apelor. 

„În vederea depunerii cererii de finanțare a componentei proiectului <<Extindere rețelele de apă si canalizare Str. Salcâmilor>>, este necesară Hotărârea de aprobare a depunerii proiectului, conținând valoarea maximă eligibilă a proiectului și angajamentul solicitantului de a finanța toate cheltuielile neeligibile, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect, în concordantă cu măsurile propuse așa cum reies din documentația tehnico-economică, cu asumarea atingerii indicatorilor descriși în ghid”, se arată în raportul privind adoptarea proiectului de hotărâre. 

Primăria depune încă două proiecte prin PNRR pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din cartierul Veterani și de pe strada Salcâmilor

În prezent, strada Salcâmilor, amplasată în zona Dealului Gușteriței, nu beneficiază de rețele de alimentare cu apă și canalizare. Această situație este desigur, necorespunzătoare, cu atât mai mult cu cât pe stradă sunt imobile locuite. În ceea ce privește canalizarea menajeră, întrucât nu există un sistem de colectare a apelor uzate menajere centralizat, apele uzate sunt descărcate fie direct în sol, fie în văi/șanțuri existente în amplasamentul străzii, ajungând în final în pânza freatică. „Realizarea rețelei de apă și canalizare pe strada Salcâmilor din Municipiul Sibiu, constituie un pas important în modernizarea infrastructurii publice de bază a străzii Salcâmilor, reprezentând pentru Municipiul Sibiu, o țintă importantă în scopul atingerii performanței serviciului public, precum și pentru respectarea de către acesta a celor două responsabilități majore asumate: sănătatea și confortul locuitorilor, respectiv siguranța mediului și protejarea resurselor de apă”, se arată în nota de fundamentare ce însoțește proiectul de hotărâre.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 3.842.678,04 lei (fără TVA), respectiv 4.572.786,86 lei (inclusiv TVA). 

Zece străzi din cartierul Veterani, racordate la rețeaua de apă și canalizare

Primăria modernizează zece străzi din cartierul Veterani și depune un proiect pentru a primi finanțare prin PNRR astfel încât să extindă și rețeaua de canalizare și apă potabilă din zonă. În cadrul proiectului se propune extinderea rețelei de apă existente pe străzile G-ral Gheorghe Mărdărescu, Av. Gheorghe Banciulescu, G-ral Nicolae lonița Dăscalescu, Cap. Grigore Ignat, G-ral. Grigore Bastan, G-ral Carol Davila, Cpt. Vasile Mărăcineanu, Dimitrie Cunțan, Nicolae Branga, Legătura Dimitrie Cunțan-Nicolae Branga.

Primăria depune încă două proiecte prin PNRR pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din cartierul Veterani și de pe strada Salcâmilor
Sursa: Captură Google Maps

Rețeaua de apă existentă pe aceste străzi a fost realizată secvențiale de locuitorii acestora, pentru a-și asigura necesarul pentru consum în cadrul gospodăriilor proprii. „Odată cu instalarea conductelor de apă, locatarii și-au realizat fiecare branșamente la rețeaua de apă și și-au instalat cămine de apometru. Conform datelor preluate din teren, căminele de apometru sunt conforme și pot fi menținute în continuare. În ceea ce privește rețeaua de apă existentă, întrucât nu se cunosc date referitoare la modul de realizare a conductelor instalate, este necesar realizarea unor rețele noi de apă conform normelor tehnice în vigoare care să satisfacă consumul de apă către consumatori. Funcție de situația atipică întâlnită în această zonă nouă imobiliară a Municipiului Sibiu, prin proiect sunt cuprinse lucrări de extindere a rețelei de distribuție a apei potabile pentru toate cele 10 străzi analizate din Cartierul Veterani”, se arată în nota de fundamentare de necesitate a proiectului.

Valoarea maximă eligibilă pentru acest proiect se ridică la 3.185.076,17 lei (fără TVA), respectiv 3.790.240,65 lei (inclusiv TVA).

Ultima oră

Comentariul meu

Publică