panouri fotovoltaice pe unsprezece clădiri publice din sibiu - valoarea investiției se ridică la 4,7 milioane de lei
foto: arhivă

Consilierii locali vor vota, în ședința extraordinară de miercuri, aprobarea unui proiect de hotărâre ce vizează instalarea de panouri fotovoltaice pe unsprezece clădiri publice din municipiul Sibiu. Proiectul va fi depus apoi spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 11.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe unsprezece clădiri publice pentru a le asigura necesarul de energie și din surse regenerabile. Este vorba despre sediul Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei și cel de pe strada Turismului, Cantina Municipiului Sibiu de pe Calea Gușteriței, clădirea Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal, clădirea Complexului pentru sport și agrement Lacul Binder, clădirea Grădinii Zoologice, clădirea Colegiului Energetic, clădirea Colegiului Economic și clădirile a trei școli: nr. 8, nr. 18 și „Ioan Slavici”.

„Proiectul are ca scop creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, foarte importantă în contextul situației curente. Intenționăm să instalăm panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice, asigurând-le astfel energie din surse regenerabile”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În total, prin aceste investiții se vor produce din surse regenerabile peste 800.000 Kwh/an.

Valoarea totală a proiectului este de 4.725.156,98 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă a proiectului, reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată, este în cuantum de 3.642.811 ,74 lei fără TVA, respectiv 4.334.945,97 lei cu TVA.

Până în prezent Primăria Sibiu a depus proiecte pentru creșterea eficienței energetice a altor 13 clădiri publice: secția Spitalului de Pediatrie de pe strada Transilvaniei, două clădiri administrative ale Cimitirului Municipal, cele ale Colegiilor „Octavian Goga”, „Onisifor Ghibu” și „Andrei Șaguna”, imobilele școlilor „Nicolae Iorga”, „Regele Ferdinand”, „I.L. Caragiale”, nr. 4, nr. 13 și nr. 25 și cele ale grădinițelor nr. 15 și „Elefănțelul Curios”.

Ultima oră

Comentariul meu