magazinul dumbrava și-a revenit după pandemie - vânzările au revenit la normal: ”mall-ul nou nu ne-a afectat”

Magazinul Dumbrava a trecut prin numeroase încercări, pandemia fiind una dintre ele. Comercianții sunt încă în număr mare, vitrinele sunt pline de zeci de produse, la fel și umerașele, doar muzica populară de pe scări nu se mai aude. 

Cu toate că Magazinul Dumbrava e neschimbat de decenii, mulți sibieni încă mai trec pragul acestuia. Comercianții spun că vânzările merg bine, la fel ca înainte de pandemie. Cu toate acestea, la fel ca la oricare magazin unele zile sunt mai bune, iar altele mai rele, însă acest lucru nu îi descurajează pe vânzători.

magazinul dumbrava și-a revenit după pandemie - vânzările au revenit la normal: ”mall-ul nou nu ne-a afectat”

Gigi lucrează la atelierul de chei de mai bine de 20 de ani, timp în care a văzut schimbările care s-au petrecut în magazin, fie ele și puține. „Clienții s-au menținut. Nu pot să mă plâng, ar fi absurd. O dată e mai bine, o dată e mai rău. Cred că suntem la același nivel ca în 2019, însă putem spune că diferențe foarte mari sunt de cum era acum cincisprezece ani, când erau foarte puține ateliere și cei care voiau să își facă o dublură la cheie veneau în Dumbrava. Erau mai mulți clienți, acum fiind mai multe ateliere oamenii merg și într-o parte și în cealaltă, dar eu nu mă plâng”, spune bărbatul.

O altă comerciantă din magazinul Dumbrava este mulțumită de vânzările pe care le face, chiar dacă unele zile sunt mai slabe. Aceasta lucrează în Magazinul Dumbrava de când s-a deschis, mai exact din 1978. „Vânzările nu sunt nici foarte slabe, dar nici foarte bune. Într-o zi mai bine, într-o zi mai rău. Eu nu mă plâng, de exemplu sâmbătă a fost o zi slabă, astăzi este mai bunicică. Nu se mai ține cont nici de zilele în care se iau salariile și pensiile, sunt niște situații mai ciudate. Mall-ul nu ne-a afectat, sunt „clienții Dumbrăvii”, marfa este diferită de ce este în mall, nu se pot compara nici din punct de vedere al vârstei, cât nici din punct de vedere al materialelor”, spune veterana magazinului Dumbrava.

Citește și: FOTO Magazinul Dumbrava arată la fel ca acum 30 de ani

Ultima oră

Comentariul meu