Cum va arăta Sibiul în 2030 - Fodor: „Va fi un oraș în care să îți placă să trăiești”
Captură YouTube/Podcastul lui Septimiu

Sibiul va fi, în câțiva ani, orașul în care oricărui om îi va plăcea să trăiască, să muncească și să își crească copiii, consideră primarul Astrid Fodor. Datorită investitorilor care ajung în urbea de pe Cibin, orașul se află într-o continuă dezvoltare, punctează aceasta. 

Întrebată în cadrul unui podcast cum va fi Sibiul în anul 2030, primarul Astrid Fodor a răspuns că va fi locul în care oricărui om îi va plăcea să trăiască. „În primul rând, cred că va fi un oraș în care să îți placă să trăiești, să muncești, să îți crești copilul aici. Iar pentru asta trebuie să creezi facilități. De aceea, pentru noi a fost important să vină investitorii”, a spus Astrid Fodor. 

Primii investitori au venit în Sibiu după anii 2000. Fodor a povestit că pentru a-i primi și pentru a le arăta că ești alături de ei, ca administrație, trebuie să investești în infrastructură. „Trebuie să ai o administrație deschisă pentru investitori, altfel nu va funcționa. Tu nu poți face multe pentru ei, fiindcă ei vin cu banii. Dar prin faptul că stai cu ei de vorbă, îți explică prioritățile lor, încerci să îi ajuți să înainteze mai repede cu documentațiile urbanistice, pentru că sunt investiții de sute de milioane, ei simt că ești alături de ei. Pentru ei este importantă amenajarea infrastructurii, și nu numai într-o zonă industrială, ci într-un oraș. Ce oferă orașul? O infrastructură pusă la punct până la ultimul cartier, școli bune, avem și școli în limba germană, fiindcă avem mulți investitori germani, iar pentru ei este un punct în plus, avem o universitate, toate acestea sunt atuuri pe care le are Sibiul”, a adăugat Astrid Fodor. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică