votează nominalizații la premiul publicului pentru inițiativele sustenabile din județul sibiu

Anii Drumeției deschide sesiunea de vot pentru Premiul Publicului pentru activități specifice ecoturismului din Județul Sibiu.

votează nominalizații la premiul publicului pentru inițiativele sustenabile din județul sibiu

Pasionații de drumeții pe munte și activități de turism sustenabil sunt invitați să voteze ghizii de turism, evenimentele, spațiile de cazare și traseele preferate, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Ecoturismului, eveniment organizat în premieră pentru județ.

Cu prilejul finalizării celui de al doilea an de implementare a Programului „Anii Drumeției”, Consiliul Județean Sibiu organizează pe 28 noiembrie 2022 Gala Ecoturismului, eveniment prin care se vor premia toate inițiativele care contribuie activ la dezvoltarea turismului sustenabil în Județul Sibiu.

Start vot: https://aniidrumetiei.ro/premiile-publicului-2022/ 

Pentru secțiunea Premiul Publicului, organizatorii au propus șapte categorii:

Premiul publicului pentru cel ai apreciat ghid

De la inițierea Programului „Anii Drumeției”, în 2021, și până în prezent, au fost organizate  peste 150 de drumeții ghidate în Județul Sibiu, în colaborare cu 12 ghizi de turism. De la cunoștințele pe care le deține, până la sentimentul pe care vi l-a oferit în drumeție, vă invităm să votați ghidul preferat, din lista care îi cuprinde pe toți aceia cu care am cutreierat potecile județului în Anii Drumeției: Adela Dadu, Claudia Popelca, Teodora Bobeș, Dana Băncioiu, Ioana Pătrășcoiu, Radu Zaharie, Dani Țichindelean, Florin Ionescu, Dumitru Troancă, Catri Naicu, Petre Dadu, Iulian Pănescu.

Evenimentele organizate în inima naturii sau în comunitățile locale, fie că sunt sportive, culturale sau experiențe gastronomice, implică grijă și responsabilitate pentru mediul înconjurător. Apreciem și susținem acțiunile care au un impact cât mai mic asupra naturii și care contribuie constant la educarea publicului. 

votează nominalizații la premiul publicului pentru inițiativele sustenabile din județul sibiu

Prin sustenabilitate ne referim la: încurajarea transportului în comun sau folosirea mijloacelor alternative de transport; implicarea comunităților locale; folosirea responsabilă a resurselor; colectarea selectivă a deșeurilor – și nu numai (aici puteți citi Ghidul pe care l-am lansat la începutul Programului: 

Premiul publicului pentru cel mai apreciat eveniment sportiv sustenabil

Evenimentele nominalizate se desfășoară pe potecile de pe raza Județului Sibiu – nu sunt incluse aici cele care au loc pe șosea.

Nominalizări: Maraton XCM/XCO Movilele Blăjelului, Triada MTB, Mediaș Bike Marathon, Urme pe Play, 2×2 Race, KM Vertical Bâlea, Burduf Challenge, Sport și drumeție pe traseele județului

Premiul publicului pentru cel mai apreciat eveniment cultural sustenabil

Nominalizări: Zilele Mocăniței, Muzică în bisericile fortificate, Făgăraș Fest, Sărbătoarea tuberozelor

Premiul publicului pentru cea mai apreciată experiență gastronomică

Nominalizări: Ziua verzarului, Târgul de mere din soiuri tradiționale vechi, Gusturi și tradiții din Săliște, din Mărginime.

Premiul publicului pentru cea mai apreciată cabană din zona montană

Cabanele montane sunt esențiale pentru pasionații de drumeție care aleg să exploreze munții în ture ce implică mai multe zile. Nimic nu se compară cu răsplata de a ajunge la o cabană, după o zi lungă petrecută pe crestele munților.

Nominalizări: Suru, Negoiu, Bârcaciu, Podragu, Bâlea.

Premiul publicului pentru cel mai apreciat spațiu de cazare cu activități conexe de ecoturism

Punctele de cazare sunt centrul activității de turism, spațiul unde oaspeții interacționează îndeaproape cu obiceiurile și cultura locală, unde își încarcă bateriile după o zi lungă, dar și punctul de start pentru noi aventuri.

Nominalizări: Ansamblul Agora Cisnădioara, Portal Village, Alma Via Guesthouse, Villa Abbatis Equestrian Center, Ana Charisma Chalet, Copșa Mare Guesthouses, Conacul Apafi Mălâncrav, Joyard Pensiune & Parc

Premiul publicului pentru cel mai apreciat traseu de drumeție

Fie că sunteți adepții drumețiilor lejere, pe colinele județului, sau ai turelor solicitante, pe crestele munților, suntem siguri că aveți un traseu preferat. Cel puțin unul care v-a atins sufletul și pe a cărui potecă sunteți gata să reveniți iar și iar.

Nominalizări: 

  • Cruce albastră: Cisnădioara – Vf. Măgura – Rășinari
  • Triunghi albastru: Râu Mare (la bisericuță) – Refugiul Iezere – Șaua Cânaia – Refugiul Cânaia – DJ Valea Sadului (canton silvic Șerbănei)
  • Bandă roșie: Valea Oltului – Șaua Corbului
  • Cruce roșie: Valea Avrigului – Poiana Neamțului – Cabana Bârcaciu – Sub Vf. Scara
  • Bandă albastră: Bâlea Lac – Vf. Netedu – Bâlea Cascadă

Vă invităm să votați și să susțineți ințiativele pe care le apreciați cel mai mult, accesând: https://aniidrumetiei.ro/premiile-publicului-2022/. Sesiunea de vot este deschisă până pe 23 noiembrie 2022, ora 23:59.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului. Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică