ședință extraordinară de îndată la consiliul județean - ce proiecte au votat consilierii sibieni

Consilierii județeni au avut de votat cinci proiecte de hotărâre în ședința extraordinară de luni a CJ Sibiu convocată de îndată. Toate au fost aprobate. 

Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a presupus aprobarea rectificării bugetului local al Județului Sibiu și a bugetelor instituțiilor și serviciilor finanțate integral sau parțial din bugetul local pe anul 2022. 

Cel de-al doilea proiect a vizat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeroportului Internațional Sibiu pe anul 2022. „Reanalizând lista pentru investițiile propuse pentru anul 2022, a reieșit faptul că este necesară o reașezare și rectificare a acesteia datorită noilor necesități identificate precum și a stadiului de implementarea a obiectivelor de investiții”, se arată în nota de fundamentare.

Spre exemplu, conducerea aeroportului a propus renunțarea la obiectivul „Studiu de fezabilitate Modernizarea și Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – activități non-economice” din cauză că nu se încadrează în timp pentru a depune cererea de finanțare. De asemenea, valoarea obiectivului „Studiu de fezabilitate – Terminal de bunuri/cargo” a fost transferată integral pentru anul 2023 din cauză că s-a anulat procedura de achiziție fiindcă nu a fost depusă nicio ofertă. Totodată, s-a amânat achiziționarea unor automate vending machine până la anul, atunci când se vor completa codurile CAEN. 

Al treilea proiect de pe masa consilierilor județeni a vizat stingerea dreptului de servitute asupra imobilelor proprietate a Unității Administrativ Teritoriale Județul Sibiu, situate în localitatea Turnu Roșu, la numărul 693. 

Cel de-al patrulea proiect din ședința extraordinară de luni, și anume „Investiții în secția de terapie intensivă pentru nou-născuții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” a presupus aprobarea cheltuielilor necesare și a acordului de parteneriat dintre UAT Județul Sibiu și SCJU Sibiu în vederea depunerii acestuia spre finanțare în cadrul PNRR, Pilonul V, Componenta 12 Sănătate. 

Ultimul proiect de pe ordinea de zi a vizat aprobarea deplasării a Ansamblului Folcloric „Cindrelul – Junii Sibiului” în Madrid pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul va avea loc în perioada 3-6 decembrie 2022. 

Ultima oră

Comentariul meu