câți bani dă primăria pentru luminițele de crăciun - sibiul e în topul orașelor cu cele mai mici sume alocate
Sursa: Facebook/Târgul de Crăciun din Sibiu

Sibiul se află în topul marilor orașe din România cu cele mai mici sume alocate pentru beculețele de Crăciun. Mai mult, primăria Sibiu a anunțat că anul acesta va reduce consumul de energie, deoarece, în afara centrului, luminițele vor fi aprinse mai târziu, iar instalațiile și decorațiunile sunt pe LED. La polul opus de află municipiul Constanța, care a cheltuit 3 milioane de lei pentru iluminatul festiv. 

câți bani dă primăria pentru luminițele de crăciun - sibiul e în topul orașelor cu cele mai mici sume alocate

Municipiul Sibiu cheltuie în acest an aproximativ 640.000 de lei pentru beculețele de Crăciun, potrivit datelor centralizate de Info Sud-Est. Cea mai mică sumă alocată de primărie pentru iluminatul festiv din ultimii cinci ani a fost în 2018, și anume 141.421 de lei. În 2019, suma a crescut la 559.196 de lei. Apoi, în 2020, în plină pandemie, erau alocați 460.000 de lei. De asemenea, anul trecut, Primăria municipiului Sibiu a cheltuit 929.694 de lei pentru beculețele de Crăciun. 

CITEȘTE ȘI: Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide vineri

În topul listei se află însă Constanța, care a alocat un buget de aproape 3 milioane de lei pentru feeria sărbătorilor de iarnă. Deși suma este cea mai mare din țară, ea este cu 2 milioane de lei mai mică față de cea cheltuită în 2021. Apoi, în top se regăsește și municipiul Galați, acolo unde s-a alocat un buget de peste 1,7 milioane de lei, și municipiul Cluj-Napoca, unde primăria a alocat suma de un milion de lei. 

Pe listă sunt și municipii care au cheltuit mai puțin decât Sibiul. Este vorba despre Brașov și Timișoara, care au alocat 500.000 de lei pentru luminițele de Crăciun, Târgu Mureș, cu un buget de 630.000 de lei și Tulcea cu un buget de aproximativ 600.000 de lei.  

Primăria Sibiu face economie

Sibiul nu renunță, deci, nici anul acesta la „hainele” de sărbătoare. Cu toate acestea, primăria va face economie. Una dintre măsuri este aceea că,  iluminatul festiv se va aprinde prima oară în centru, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din 11 noiembrie, și abia după 1 decembrie și în restul orașului. 

În plus, toate echipamentele, instalațiile și decorațiunile sunt pe LED, astfel că facturile la energie nu vor fi foarte mari. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică