transfagarasan
Sursa Foto - Captura Video YT

Traficul pe Transalpina și Transfăgărășan rămân deschise circulației publice, în premieră, în funcție de condițiile meteo.

De mai multe ori în acest an, chiar și în timpul verii, nu doar în această toamnă, circulația publică pe cele mai înalte, renumite și mai spectaculoase drumuri montane din România, a fost sistată temporar, din diverse motive: vremea, căderi de pietre, desfășurare de evenimente, relatează ziare.com

Oficial, ambele ar fi trebuit închise din cotombrie până în primăvara anului viitor. Revoltele hotelierilor care dețin unități de cazare în zona celor două drumuri, nemulțumiți că ambele obiective turistice sunt exploatate mult prea puțin toamna și iarna, i-au determinat pe guvernanți să regândească strategia pentru acestea.

Nu mai puțin de 160 de companii au semnat o petiție online împotriva închiderii Transfăgărășanului la o dată fixă. Revolte au fost și pe Transalpina.

Pe ambele tronsoane a nins încă din luna septembrie, iar la începutul lui octombrie Transalpina a fost închisă temporar din cauza gheții de pe carosabil, iar Transfăgărășanul din cauza căderilor de pietre. Utilajele pentru deszăpezire au intervenit încă de luna trecută.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică