exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

Sibienii de la Elrond organizează în aceste zile unul dintre cele mai mari evenimente la nivel mondial, din industria crypto și blockchain (DETALII AICI). X Day de la Paris a atras ca un magnet sute de cunoscători și oameni care sunt implicați direct în această industrie. Cel mai așteptat anunț a fost cel legat de lansarea proiectului MultiversX, prin care sibienii de la Elrond anunță o nouă viziune legată de conceptul de Metavers.

Ora de Sibiu este singura publicație din Sibiu prezentă la acest eveniment de importanță mondială.

Redactorul Șef, Dragoș Popescu, a stat de vorbă cu sibianul din fruntea Elrond.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

Beniamin Mincu a dezvăluit în interviul acordat că evenimentul ce are loc în Capitala Franței este unul remarcabil. Acesta s-a arătat încântat de faptul că Elrond face o bună reclamă Sibiului și spune că este foarte posibil ca următorul eveniment de asemenea anvergură ar putea avea loc chiar în urbea natală.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

CITIȚI ȘI: VIDEO FOTO: X Day – Ziua în care sibienii de la Elrond au “cucerit” Mapamondul de la Paris

Citiți mai jos interviul acordat joi, 4 Noiembrie, la Paris.

Cum e experiența X Day?

Cred că experiența X Day din ce vedem este absolut remarcabilă. Oamenii sunt foarte fascinați și în același timp entuziasmați de ce au descoperit și de ce văd mai departe. A fost un efort extraordinar din partea întregii echipe pentru a pune lucrurile cap la cap și pentru a aduce atât de mulți oameni cunoscători în mai multe domenii și suntem foarte plăcut impresionați de felul în care aceștia au experimentat tot evenimentul în aceste prime doua zile.

În fiecare zi Auditoriumul de la Palatul Brongniart a fost plin. Sala foarte plină. Vă așteptați la un Feed back așa de mare?

Sincer da. Pare că efortul depus nu a fost degeaba și oamenii au înțeles lucrul acesta. E foarte fain să vedem că atât oamenii din comunitate cât și oameni care construiesc diferite aplicații au venit și în același timp, am beneficiat și de prezența de miniștri din două țări (n.r. – Franța și România). Suntem în momentul de față într-o poziție foarte bună și cred că evenimentul merge direcția asta și în cea de a treia zi.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

Evenimentul de la Paris deși este unul la nivel global, a atras foarte mulți români. Vă așteptați la lucrul acesta?

Avem o comunitate foarte mare în România și atunci oamenii sunt încântați să vină și să vadă lucrurile și să vadă ce urmează mai departe, așa că pe undeva era de așteptat și ne și bucurăm foarte mult să îi vedem aici la Paris, împreună cu noi.

Fiecare anunț făcut în aceste prime două zile aici la X Day Paris a fost primit cu aplauze. Parcă cumva toți cei prezenți le așteptau cu nerăbdare.

Cred că oamenii pe deoparte sunt foarte încântați de progresul care îl văd și de noua direcție pe care o avem, dar și de faptul că se văd cu persoane ce le-au cunoscut pe internet, dar pe care nu le-au văzut față în față. E o experiență absolut productivă.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

Voi sunteți români, dar ați ales Parisul ca locație pentru acest eveniment. De ce ați ales capitala Franței ca și gazdă?

Parisul a fost și încă într-un anumit sens mai este, cel mai important centru cultural din Europa, iar în Franța este o comunitate foarte mare interesată de un astfel de eveniment. Franța are de asemenea o poziție foarte favorabilă în ceea ce privește piața de crypto și în ceea ce privește blockchain, iar organizarea acestui eveniment aici, deschide cumva și mai multe poduri cu oameni foarte remarcabili, iar ideea de a avea acest tip de conversații deschise, este un asset extraordinar.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

Cum e pentru voi ca sibieni să ajungeți la un nivel de genul acesta și să faceți astfel de lucruri?

Nu pot să zic că noi gândim foarte mult în felul acesta. Mai degrabă ne gândim tot timpul unde suntem și ce avem de făcut, dar și cum se pot duce lucrurile mai departe. Atât timp cât efortul este depus așa cum trebuie, desigur că există și variante mai bune.

Sunteți deja ca un fel de carte de vizită pentru Sibiu. Practic Elrond face reclamă Sibiului la fel cum s-a întâmplat de exemplu cu Programul Capitală Culturală Europeană în 2007. Cum priviți voi acest lucru?

Ideea este că într-un fel ne așteptam. Într-un alt sens cred că lucrurile sunt dificile, dar se pot dezvolta și mai mult atât timp cât noi livrăm cumva produse care îmbunătățesc viețile oamenilor. Vom vedea genul acesta de efect poate și la o scară mai mare, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

Ce urmează pentru voi și pentru Elrond?

Ideea este că aici la Paris am făcut un pas foarte important legat de viziunea noastră. Urmează lansări de noi produse și multe parteneriate cu companii prestigioase la nivel mondial. Suntem cumva la început și vom continua mai mult de atât.

Vom avea un X DAY în România și de ce nu la Sibiu?

Cu siguranță că acest lucru este foarte posibil. Chiar și la Sibiu. De ce nu? Rămâne să stabilim oficial când o să fie. Dar repet. Este foarte posibil acest lucru.exclusiv de la paris - interviu cu sibianul din fruntea elrond. beni mincu: “posibil să organizăm un x day în românia. poate chiar la sibiu”

X Day, eveniment de importanță mondială

Ministrul român al cercetării, inovării şi digitalizării, Sebastian Burduja, şi ministrul delegat pentru tranziţia digitală şi telecomunicaţii din Franţa, Jean-Noel Barrot, participă la eveniment alături de peste 800 de actori influenţi din sector şi antreprenori specializaţi în aspectele web3.

Reuniunea are loc la Palais Brongniart, un loc bine cunoscut de către observatorii financiari, deoarece a fost denumit în mod obişnuit Palais de la Bourse, pe vremea când încă mai găzduia bursele pariziene.

Evenimentul este o reflecţie generală asupra blockchain şi a criptomonedelor. Elrond doreşte să participe activ la construirea viitorului cadru de reglementare, dar şi să anticipeze viitorul companiei. În acest sens, ediţia din acest an ar trebui să contribuie la lansarea unui impuls pentru redefinirea utilităţii fundamentale şi a cazurilor de utilizare a blockchain pentru a ajunge la un moment unic în ceea ce priveşte impactul, relevanţa şi adoptarea.

Cu toate acestea, reuniunea nu se concentrează doar pe blockchain, agenda conţinând discuţii şi despre alte tehnologii de internet de nouă generaţie, precum DeFi, metavers şi NFT.

Web3, o versiune descentralizată a internetului, se bazează pe tehnologia blockchain, foarte populară în rândul antreprenorilor din domeniul tehnologiei, dar încă puţin utilizată de publicul larg. În ceea ce priveşte metaversul, acesta nu reuşeşte să adune suficienţi utilizatori pentru a fi profitabil şi rămâne, deocamdată, un vis îndepărtat.

Joi, la conferinţa X Day de la Paris, CEO-ul şi co-fondatorul Elrond Beniamin Mincu a anunţat că Elrond va deveni MultiversX, relatează portalurile de specialitate coins.fr şi cryptonaute.fr.

Schimbarea numelui este menită să marcheze schimbarea de orientare a companiei, care intenţionează să dezvolte o nouă constelaţie de produse axate pe metavers cu xFabric, xPortal şi xWorlds.

Schimbarea de marcă aminteşte de cea a Facebook din toamna anului 2021. Compania lui Mark Zuckerberg a devenit Meta şi a anunţat că se va concentra pe proiectul său de metavers.

Fondată în Sibiu în 2018, Elrond a lansat un blockchain L1 axat pe scalabilitate şi care oferă un ecosistem de aplicaţii. Tokenul său nativ ELGD are în prezent o capitalizare de piaţă de peste 1,4 miliarde de dolari. În 2019, startup-ul a strâns 1,9 milioane de dolari într-o rundă de finanţare condusă de Binance Labs.

Ultima oră

Comentariul meu