prețul chiriilor, în continuă creștere în românia - cât costă o garsonieră în sibiu 
foto: arhivă

Prețul chiriilor a continuat să crească în luna octombrie în marile orașe din România. Acest lucru s-a datorat și faptului că studenții au început facultatea, iar cererea a fost mai mare față de lunile de vară. În ultimul an, s-au înregistrat creșteri importante și la nivelul Sibiului. 

Platforma de imobiliare storia.ro a analizat evoluția chiriilor în luna octombrie, dar și în ultimul an, pentru orașele Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, Oradea, Craiova și București. Datele arată că luna octombrie aduce noi creșteri ale prețurilor la închiriere. 

În muncipiul Sibiu, deși creșterea de la o lună la alta a fost infimă, aproximativ 2%, datele arată că, față de anul trecut, cifrele sunt mult mai mari. Astfel, cei care vor să închirieze o garsonieră în Sibiu vor plăti 230 de euro, cu 15% mai mult față de luna octombrie 2021. Chiria pentru un apartament cu două camere în orașul de pe Cibin costă 320 de euro, adică cu 14% mai mult față de anul trecut. 

În Constanța s-a înregistrat cel mai mare salt față de luna septembrie, și anume 14% la un apartament cu o cameră. În Oradea, creșterea a fost de 11% în octombrie față de luna precedentă, iar în Cluj-Napoca, creșterile au fost de 7-8%. În București, creșterea a fost de 15% în octombrie 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Ultima oră

Comentariul meu