ISU Argeș a închis Baza Salvamont de la cota 2000 de pe Transfăgărășan

ISU Argeș anunță că punctul temporar de lucru de pe Transfăgărășan s-a închis. Acesta a avut, în perioada verii, 39 de misiuni.

Punctul de lucru temporar de pe Transfăgărășan, Baza Salvamont „Cota 2000” și-a încetat activitatea de vineri, a anunțat ISU Argeș, relatează Mediafax. Punctul a fost încadrat cu un echipaj format din paramedici SMURD și o ambulanță, pentru a asigura primului ajutor calificat în perioada verii.

În aproximativ patru luni și jumătate de funcționare paramedicii au avut 39 de misiuni, în care au acordat primul ajutor calificat pentru 26 de persoane, iar pentru 7 dintre acestea a fost nevoie de transport ulterior la spital. Scopul punctului de lucru a fost de a asigura o intervenție operativă în situațiile de urgență medicală pe DN 7C Transfăgărășan, inclusiv în zona județului Sibiu, colaborând cu ISU Sibiu.

Transfăgărășanul este încă deschis. Șoseaua va fi închisă doar când condițiile meteo nu vor mai permite circulația în siguranță.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. ISU Arges nu poate inchide Baza Salvamont Cota 2000 pentru simplul motiv ca nu ii apartine. In plus, Salvamont Arges asigura permanenta in aceasta baza pe toata durata anului.