Căminul de vârstnici de pe Moldoveanu s-a închis - Din 20 de persoane, 11 s-au întors în familie

Căminul de vârstnici „Elders Home”, de pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu a fost închis la finele lunii octombrie, după ce s-au găsit mai multe nereguli la fața locului. În prezent, toți vârstnicii au fost relocați.

Centrul a rămas fără licență în urma controalelor organizate de reprezentanții Prefecturii. „Licența de funcționare a fost retrasă deoarece lipsea autorizația sanitară de funcționare, iar punctajul pe care ar fi trebuit să îl îndeplinească pentru a funcționa a fost sub 75%”, spuneau reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Tot în luna octombrie, pe o rețea de socializare au apărut imagini cu pacienții de la căminul de pe Moldoveanu aflați în situații precare. Administratorul centrului a avut termen până la 31 octombrie pentru a reloca toți vârstnicii din cămin. „Am reușit să relocăm toți vârstnicii. Azilul s-a închis”, ne-a declarat administratorul.

Directorul DSP Sibiu, Horațiu  Cojocaru, ne-a confirmat închiderea centrului. „Căminul s-a închis. Administratorul a avut două opțiuni – să intre în legalitate sau să sisteze activitatea căminului. Termenul a fost 31 octombrie. În 26 octombrie ne-au informat că au sistat activitatea și că punctul de lucru a fost radiat de la Registrul Comerțului”, ne-a declarat Cojocaru.

Dintre cei douăzeci de beneficiari ai căminului, 11 au fost luați acasă de familie, iar nouă au fost duși de aparținători la alte centre pentru de vârstnici din județul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică