Massif Festival din Poiana Braşov va avea loc în 3-5 martie 2023. Investiție de patru milioane de euro

Massif Festival din Poiana Braşov va avea loc în 3-5 martie 2023, investiţia estimată pentru această primă ediţie a evenimentului ridicându-se la 4 milioane de euro, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă ce a avut loc în staţiunea montană, creatorii festivalurilor Untold şi NeverSea, Edy Chereji şi Bogdan Rădulescu.

Bugetul Massif 2023 este comparabil cu cel al primei ediţii Untold, de 4,5 milioane de euro, şi de peste patru ori mai redus decât cel al ediţiei de anul acesta al evenimentului de la Cluj, care s-a ridicat la 17 milioane de euro.

Edy Chereji a explicat că, spre deosebire de Untold, unde, la ediţia de anul acesta numărul zilnic al participanţilor a fost de 50.000 de persoane, pentru Massif-ul din Poiana Braşov această cifră ar putea reprezenta peste numărul total al participanţilor, în condiţiile în care aici se estimează o prezenţă de 15.000 de oameni pe zi.

El a menţionat că inclusiv numărul participanţilor a trebuit adaptat condiţiilor specifice staţiunii braşovene, care nu are o infrastructură pentru concerte comparabilă cu a Clujului, unde există un stadion unde pot participa la un concert până la 60.000 de oameni şi o sală polivalentă cu 10.000 de locuri.

Chereji a mai anunţat că abonamentele se vor pune în vânzare începând de săptămâna viitoare, 10 noiembrie, la preţul de 79 de euro, pe site-ul evenimentului, massiffestival.com, însă nu a dezvăluit nume din program, promiţând că le va anunţa la o dată ulterioară.

„Vă promitem că vom avea nume mari şi la acest proiect frumos”, a punctat el.

Bogdan Rădulescu a precizat că festivalul se va desfăşura pe platoul pârtiei Bradul şi, în premieră în România, festivalul de la Braşov va avea două scene principale, una de zi şi alta de noapte, însoţite de alte două scene care vor completa oferta de divertisment pentru pasionaţii de alte genuri muzicale decât cea tradiţională a festivalurilor Untold şi NeverSea, ca de exemplu muzica retro sau cea bavareză, obişnuită în staţiunile din Alpi, subliniind că majoritatea spaţiilor vor fi încălzite, date fiind condiţiile de temperatură din Poiana Braşov.

Pe lângă partea muzicală, la Massif vor fi construcţii de anvergură, zone de activităţi de zi şi de noapte, demonstraţii spectaculoase de schi şi un patinoar-scenă, în mijlocul căruia să performeze un DJ.

„Massif este unic ca şi complexitate şi de o asemenea amploare din Europa Centrală şi de Est, este un proiect care, pe cât de frumos şi spectaculos va arăta, atâtea provocări va avea, în ideea în care muntele aduce pe de o parte bucuria zăpezii, dar, în acelaşi timp, creşte foarte mult complexitatea nivelului de producţie şi toată experienţa (organizării – n.r.) este diferită de cea a unui festival de vară”, a afirmat Bogdan Rădulescu.

Potrivit acestuia, principalele provocări ale organizării acestui eveniment la munte ţin de vreme şi de drumurile de acces în Braşov şi în staţiune, pe care valorile de trafic vor creşte din cauza afluxului suplimentar de turişti.

La rândul său, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a subliniat că nu se va cheltui niciun leu din bugetul local pentru acest eveniment, prin parteneriat CL Braşov punând la dispoziţia organizatorilor anumite spaţii din staţiune unde se vor desfăşura evenimentele.

„Am venit cu o schimbare de paradigmă: dacă în trecut un festival mare însemna să alocăm milioane de lei de la buget pentru a acoperi cheltuieli mari pentru un eveniment care atrăgea puţini spectatori plătitori, de data aceasta vorbim de beneficii pe mai multe paliere: taxe pe care le încasăm la bugetul local şi, totodată, beneficii directe şi indirecte ce decurg dintr-un flux mare de turişti”, a punctat Coliban.

Ultima oră