cum se va numi stadionul din sibiu - primăria a ales denumirea

Lucrările la stadion se află pe ultima sută de metri. În aceste zile se pun la punct ultimele detalii, urmând ca în curând să aibă loc recepția, iar spre finalul lunii, foarte posibil, inaugurarea terenului de joc. A fost aleasă și denumirea arenei. Nu va purta numele vreunui fotbalist sibian celebru, nici numele vreunui sponsor, ci se va numi „Stadionul Municipal Sibiu”, nume în care se reflectă faptul că investiția a fost finanțată de la bugetul local – adică cu ajutorul contribuției tuturor sibienilor. 

cum se va numi stadionul din sibiu - primăria a ales denumirea

Lucrările la arena de cinci stele a Sibiului, modernizată printr-o investiție de aproape 30 de milioane de euro, cu bani exclusiv din bugetul local, se apropie de final. Fiindcă în curând va fi inaugurată, a fost nevoie să primească și un nume. Denumirea stadionului nu are legătură cu vreun fotbalist consacrat al județului ori cu vreun sponsor, ci se află în strânsă legătură cu sibienii, căci ei sunt cei care au contribuit la realizarea investiției. 

Așadar, denumirea arenei va fi „Stadionul Municipal Sibiu”.

cum se va numi stadionul din sibiu - primăria a ales denumirea

„Având în vedere că este vorba despre o investiție substanțială, finanțată în totalitate din bugetul local al Sibiului, considerăm că la realizarea acestui obiectiv au contribuit astfel toți sibienii. Prin urmare, denumirea care reflectă acest lucru este Stadionul Municipal Sibiu, fiind stabilită și aplicată deja pe fațada acestuia”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu.

cum se va numi stadionul din sibiu - primăria a ales denumirea

Varianta modernă a stadionului ridicat în anul 1927 pe latura sudică a parcului Sub Arini ajunge acum la un număr de 12.363 de scaune, din care 302 locuri VIP. Acesta ar putea fi inaugurat în 30 noiembrie cu meciul dintre FC Hermannstadt și CFR Cluj.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. partea dinspre Goga este o imensitate aproape inutila pentru sibienii de rand. Este o hidosenie destinată presei, vipurilor etc.In plus au ocupat definitiv o banda a drumului, deci este exclus sa se mai circule vreodata in ambele sensuri pe acolo

  2. HAHAHAH cata creativitate.
    Eu i-as fi pus numele “Stadionul Cora Sibiu” chiar daca are nume de catea. Macar sa ramana cumva in memoria urbei, CA EXEMPLU PROST!!!