acuzații la adresa noului ministrul al apărării, angel tîlvăr - teza de doctorat redactată de angajații unui muzeu

Noul ministru al Apărării Angel Tîlvăr a intrat în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în 2020, fiind suspectat că și-a redactat doctoratul cu ajutorul angajaților Muzeului Vrancei, conform unei investigații din presa locală.

Conform unei investigații a publicației Ediția de Vrancea, procurorii DNA au efectuat în 2020 cercetări într-un dosar pe care ulterior l-au trimis parchetului pe numele actualului ministru al Apărării, Angel Tîlvăr. Acesta din urmă ar fi primit ajutorul angajaților de la Muzeul Vrancei pentru a-și tehnoredacta lucrarea de doctorat, fapt care este interzis de lege, scrie ziare.com.

„Am aflat de la una din angajatele de la Muzeul Vrancei că a fost pusă de directorul muzeului, Horia Dumitrescu, să-i tehnoredacteze lucrarea de doctorat lui Tîlvăr. Am adăugat asta pe lista faptelor pe care le-am reclamat.

DNA – Serviciul Teritorial Galați a decis să disjungă dosarul și să-l trimită la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. De doi ani și jumătate stă dosarul la procurorii vrânceni și n-am informații că s-ar mișca lucrurile. Nu am fost chemat la audieri și nici n-am primit vreo adresă acasă. Nu știu de ce se tergiversează ancheta”, a declarat, pentru Ediție de Vrancea, fostul contabil șef al Muzeului Vrancei, Ionel Marin.

Ce spune ministrul

De cealaltă parte, social-democratul Angel Tîlvăr a respins acuzațiile, însă a recunoscut că a primit ajutor de la directorul muzeului, doar pentru corectura lucrării.

”Sprijinul pe care l-am cerut lui Horia Dumitrescu a constat în corectarea lucrării cu observații, dintre care unele le-am considerat utile, iar altele nu. În vederea redactării lucrării de doctorat am solicitat unui prieten să mă ajute în acest sens, pe baza ciornelor olografe. Nu știu în ce măsură a fost utilizată tehnica Muzeului Vrancei la conceperea lucrării”, a declarat Tîlvă pentru sursa citată.

Cu toate astea, angajata muzeului recunoaște că a tehnoredactat teza social-democratului

”Am fost solicitată de către directorul muzeului Dumitrescu Corneliu Horia pentru tehnoredactarea unei lucrări de doctorat a senatorului Angel Tîlvăr. Astfel, după lucrarea inițială pusă la dispoziție de către Angel Tîlvăr, împreună cu domnul director Horia Dumitrescu am corectat, modificat și finalizat pe parcursul a trei ani de zile lucrarea respectivă (n. r. – în urmă cu circa 10 ani 2010 – 2012). Nu-mi amintesc titlul lucrării însă redactarea a avut loc pe calculatorul instituției aflat în biroul domnului director”, a afirmat funcționara pentru Ediția de Vâlcea.

Ultima oră

Comentariul meu