tânărul care a furat autospeciala poliției și a dat amenzi prin oraș nu mai e arestat - a fost internat la psihiatrie

Galea Darius Nicolae, tânărul în vârstă de 23 de ani care în urmă cu nici două săptămâni a ajuns „vedetă” națională fiindcă a furat o autospecială de la sediul IPJ Sibiu și s-a jucat de-a polițistul prin oraș, nu mai este arestat. Judecătorii au decis ca tânărul să fie internat în spital pentru a fi tratat medical. 

Tânărul din Roșia, care la finalul lunii octombrie a furat o mașină de poliție de la sediul IPJ Sibiu și s-a plimbat băut cu ea prin oraș, jucându-se de-a polițistul și cerând chiar și mită altor participanți la trafic, a fost arestat preventiv în 22 octombrie. Vreme de treizeci de zile, el ar fi urmat să stea în spatele gratiilor, fiind cercetat pentru furt în scop de folosință, furt, uzurparea de calități oficiale, conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. De curând însă, el nu se mai află în arest. 

Hoțul care a furat mașina poliției nu mai e arestat

În cursul urmării penale, judecătorii pot dispune internarea medicală provizorie a inculpatului, care fie suferă de boli mintale, fie este consumator cronic de substanțe psihoactive, în cazul în care luarea acestei măsuri poate fi necesară „pentru înlăturarea unui pericol concret și actual pentru siguranța publică”. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul lui Darius, tânărul care a furat mașina poliției, a condus-o beat prin oraș și a tras pe dreapta mai mulți șoferi. 

CITEȘTE ȘI: Cine este tânărul care a furat mașina poliției Sibiu

CITEȘTE ȘI: Cum a reușit tânărul să plece cu mașina poliției 

Judecătoria Sibiu a revocat măsura arestării preventive și a dispus internarea medicală provizorie a acestuia. „(…) dispune din oficiu revocarea măsurii arestării preventive luată față de inculpatul G.D.N. În baza art. 247 şi art. 248 alin. 1 şi 9 C.proc.pen. rap. la art. 110 C.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu și dispune internarea medicală provizorie a inculpatului G.D.N. Executorie cu privire la luarea măsurii de siguranță. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 26.10.2022”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Tânărul a putut contesta în 48 de ore pronunțarea privind soluția de revocare a măsurii preventive și în 5 zile luarea măsurii de siguranță, lucru pe care l-a și făcut deja prin intermediul avocatului.  

Ultima oră

Comentariul meu