VIDEO Realizările Consiliului Județean Sibiu în luna octombrie – Promovarea județului și modernizări la spitale

Organizarea Festivalului ASTRA, amenajarea Refugiului Salvamont de lângă Portița Avrigului și modernizarea Secției Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență sunt câteva dintre proiectele derulate recent de Consiliul Județean Sibiu.

Consiliul Județean a făcut public un bilanț al proiectelor din luna octombrie ce au contribuit la promovarea județului, îmbunătățirea calității asistenței medicale și a infrastructurii de transport. În prima categorie se înscrie ASTRA Film Festival (AFF), unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa. AFF este organizat de ASTRA Film și CNM ASTRA, cu sprijinul CJ Sibiu. Ediția de anul acesta a festivalului a găzduit peste 340 de evenimente cinematografice de care s-au bucurat peste 60.000 de spectatori. 

În aceeași categorie a proiectelor de promovare se înscriu prezentarea Programului ”Anii Drumeției” către conducerea Salvamont România, amenajarea Refugiului Salvamont de lângă Portița Avrigului, organizarea ”Drumețeniei” (o acțiune de ecologizare montană la care au participat numeroși voluntari), dubla sărbătoare de la la Piața Volantă Transilvania (10 ani de funcționare a pieței și Ziua Recoltei) și deschiderea stagiunii de toamnă a Filarmonicii din Sibiu – ”EChO” 2022-2023.

Modernizări la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Secția Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este a doua secție din Blocul chirurgical finalizată în 2022. Tot anul acesta au fost modernizate două saloane din Blocul operator de la etajul I – alte cinci săli urmează să fie modernizate până la finalul anului și vor demara lucrările la secțiile Ortopedie și Chirurgie I. La noul Ambulatoriu de la Spitalul de Psihiatrie s-a finalizat turnarea planșeului peste ultimul nivel, iar în acest moment se lucrează la șarpantă.

Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu și-a reînnoit flota cu echipamente noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, iar lucrările la drumul județean 106 B Ocna Sibiului – Țapu au continuat în ritm intens, pe mai multe tronsoane, fără întreruperea traficului rutier.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică