Lucrările la Stadionul Municipal sunt aproape gata, iar arena de cinci stele a Sibiului arată extraordinar. Tribunele se prezintă bine, la fel și spațiile interioare, cât și parcarea. Totodată, gazonul, montat la modernizarea din 2019, a fost întreținut cum se cuvine, astfel că nu a fost nevoie să fie înlocuit. În aceste zile se pun la punct ultimele detalii, astfel că la finalul lunii noiembrie stadionul ar putea fi inaugurat.
Arena de cinci stele a Sibiului, realizată printr-o investiție de peste 200 milioane lei, este aproape gata. Varianta modernă a stadionului ridicat în anul 1927 pe latura sudică a parcului Sub Arini ajunge acum la un număr de 12.363 de scaune, cu o suprafață de joc de peste o sută metri lungime și aproape 70 lățime, exact ca cea de pe Camp Nou.
VEZI AICI CELE MAI NOI IMAGINI CU STADIONUL
Pe parcursul modernizării Stadionului Municipal au avut loc o serie de lucrări: la nivelul tribunelor, în interiorul clădirii, la nivelul parcării. În ceea ce privește gazonul de pe suprafața de joc, nu a fost nevoie ca el să fie înlocuit. Achiziționat și montat în anul 2019, acesta a fost întreținut în regie proprie de Serviciul Baze Sportive și de Agrement și se prezintă bine.
„Gazonul, reamenajat în 2019 (nu în cadrul contractului curent de modernizare a Stadionului), este în bună stare în prezent. Acesta este întreținut în regie proprie de Serviciul Public Baze Sportive și de Agrement, cu ajutorul unor utilaje specializate, achiziționate de serviciul public menționat. Decizia a îngriji gazonul cu personalul propriu a fost luată în contextul prețurilor mari practicate de firme specializate în astfel de lucrări”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
CITEȘTE ȘI: Ce șanse sunt ca Stadionul Municipal să fie inaugurat în noiembrie – Cum trebuie să se „alinieze” birocrația
În 2019, înainte ca gazonul să fie montat, a fost decopertat întregul teren de joc, astfel încât să fie montat un sistem de drenaj al apei, un sistem de irigații, dar și o instalație de încălzire, astfel încât stadionul să poată fi folosit în condiții foarte bune chiar și în sezonul rece.